logo

19 yıl sonra Gazi Koşusu’nu izleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

19 yıl sonra Gazi Koşusu’nu izleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk adına 1927’den beri düzenlenen Gazi Koşusu’nu izleyen Ekrem İmamoğlu, 93 kez koşulan yarışı, 19 yıl sonra izleyen ilk İBB Başkanı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 93.kez düzenlenen Gazi Koşusu’nu izledi.

İMAMOĞLU 19 YIL ARADAN SONRA GAZİ KOŞUSU’NU İZLEYEN İLK İBB BAŞKANI OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk adına 93 yıldır düzenlenen Gazi Koşusu’nu izledi. İmamoğlu, 1927 yılından bu yana koşulan yarışı, 19 yıl sonra izleyen ilk İBB Başkanı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 93.kez düzenlenen Gazi Koşusu’nu izledi. Koşu öncesi ve sonrasında Veliefendi Hipodromu’nda Başkan İmamoğlu sevgi gösteriyle karşılandı. Kıran kırana geçen yarışta birinci gelen “The Last Romance” isimli kısrağın jokeyi Ahmet Çelik’e plaketini İmamoğlu verdi. Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen yarışı Başkan İmamoğlu’nun yanı sıra Dilek İmamoğlu Hanımefendi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı ile sanat ve iş dünyasının önemli isimleri de izledi.

Yaklaşık 25 bin kişi izlediği yarışta tarihi koşuya tanıklık etmek isteyen vatandaşlar, İmamoğlu çiftine yoğun ilgi gösterip, sevgi gösterilerinde bulundu. Yaşanan izdiham nedeniyle İmamoğlu çiftinin, yarışı izleyecekleri şeref tribününe ulaşmaları zaman aldı. Seyirciler, hep bir ağızdan, ”Ekrem Başkan” ve ”Her şey çok güzel olacak” tezahüratlarında bulundu. İmamoğlu’nun, kucağına verilen bir bebeği sevmesi, renkli görüntüler oluşturdu.

GAZİ KOŞUSU’NU ÜST ÜSTE 5’NCİ KEZ KAZANDI

İmamoğlu coşkusuyla birleşen Gazi Koşusu’nu, Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı, Melis Kurtel Emin’in sahibi olduğu ”The Last Romance” isimli kısrak kazandı. Gazi Koşusu’nu üst üste 5’nci kez kazanan jokey Ahmet Kılıç, ödülünü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nıun elinden aldı. Tribünlerin yoğun ilgisi altında hipodromdan çıkmaya çalışan İmamoğlu’nu, şeref tribünü girişinde de çok sayıda vatandaş bekledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ