logo

1915 Çanakkale Köprüsü İlk 7 Kule Blok Montajı Tamamlandı

1915 Çanakkale Köprüsü İlk 7 Kule Blok Montajı Tamamlandı

1915 Çanakkale Köprüsü’nün şantiyesini ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, köprü yapım çalışmalarının iş programına uygun devam ettiğini bildirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

1915 Çanakkale Köprüsü’nün şantiyesini ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, köprü inşaatından incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Turan, Kasım 2019 sonu itibarıyla, 32 kule blokundan oluşacak asma köprünün ilk 7 kule blok montajının tamamlandığını kaydetti.

köprünün Çanakkale’nin ihracatını arttıracak vizyon bir proje olduğunun altını çizen Bülent Turan, tamamlandığında dünyanın iki ayak açıklığı en uzun köprüsü niteliği taşıyacağını kaydetti.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapımının, planlanan iş programına uygun olarak devam etmekte olduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ziayeerti ile ilgili yaptığı açıklamada; “1915 Çanakkale Köprüsü dahil mevcut proje 88 kilometre otoyol ve 13 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 101 kilometre uzunluğunda. Kasım 2019 sonu itibarıyla, 32 kule blokundan oluşacak asma köprünün ilk 7 kule blok montajı tamamlandı. Ayrıca Asya ve Avrupa yaklaşım viyadüğü ayak temelleri de bitti. Haziran 2020 itibarıyla tabiri caizse köprünün iskeleti görünür olacak. Daha sonrasında çalışmalar ivedi bir şekilde devam ederek, planlandığı üzere cumhuriyetimizin 100. yılında işletmeye alınması bekleniyor. İstanbul’u Çanakkale’ye ve sonrasında Kuzey Ege’ye bağlayacak bir proje. Köprü Türkiye ekonomisinin en gelişmiş bölgesi olan ve nüfusun önemli bir bölümünün yaşadığı Marmara ve Ege Bölgelerindeki limanlar, demiryolu ve hava ulaşım sistemlerinin karayolu ulaşım projeleri ile entegrasyonunu sağlayacak.” Dedi.

Köprü ile beraber yeni sanayi planına da ihtiyaç duyulacağını kaydeden Bülent Turan, Çanakkale’nin ihracatının, vizyon proje 1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında daha da artacağının altını çizdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ