logo

1977 KATLİAMINDAN SONRA İSTANBUL’DA 1 MAYIS’IN ADI TAKSİM’

1977 KATLİAMINDAN SONRA İSTANBUL’DA 1 MAYIS’IN ADI TAKSİM’

1-mayis_kutlama_taksimCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt: “Polisleriniz müdahale etmez, ağlamaktan sorumlu bakanınız tehditlerine son verirse bu 1 mayıs, şenlik ve bayram havası içinde geçecektir”

ÖĞÜT: “POLİSLERİNİZ MÜDAHALE ETMEZ, AĞLAMAKTAN SORUMLU BAKANINIZ TEHDİTLERİNE SON VERİRSE BU 1 MAYIS, ŞENLİK VE BAYRAM HAVASI İÇİNDE GEÇECEKTİR”

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dünden bugüne 1 Mayıs sürecini ve 1 Mayıs’ta Taksim’in önemini değerlendirdi.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’daki 1 Mayıs olaylarının tüm dünyanın tanıklık ettiği bir rezalete dönüştüğünü ve bunun tek sorumlusunun her durum ve fırsatta işçisini, emekçisini ezmeye çalışan AKP hükümeti olduğunu söyleyen Öğüt, görevi emniyeti sağlamak olan polislerin çoluk çocuk, genç yaşlı herkesi, hastaneleri bile gaz yağmuruna tuttuğunu belirtti.

2010, 2011 ve 2012’deki Taksim kutlamalarında polisin tek bir müdahalesi olmadığını, tek bir damla kan akmadığını ifade eden Öğüt, şimdi ise “Esnaf zarar görür” yalanına sığınıldığını söyledi.

” 1977’DEKİ KATLİAMIN ARDINDAN 1 MAYIS’IN İSTANBUL’DAKİ ADI TAKSİM OLMUŞTUR”

“Kahraman mı paralel mi olduğuna karar veremediğiniz polisleriniz müdahale etmez, ağlamaktan sorumlu bakanınız tehditlerine son verirse bu 1 Mayıs, şenlik ve bayram havası içinde geçecektir” diyen CHP’li Öğüt, 2010 senesinde AKP İl Başkanlığı’nın  1 Mayıs’ı “Artık 1 Mayıs Hem Bayram hem Taksim’de kutlu olsun” diyerek kutladığı afişi gösterdi; “Algı yönetiminde ve bunun yanı sıra toplum hafızasını küçümseyerek kendi söylediklerini inkar eden AKP, tam dört yıl önce Taksim’i 1 Mayıs kutlamalarına açarak Taksim’e duyulan özlemi istismar etmiştir” diye konuştu.

Hükümetin bu yıl ki kutlamalar için “Taksim’den ümidinizi kesin, devletle bir gerilime girmeyin” dediğini hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Öğüt, “Tahrik ve provokasyon korkularınız tekrar mı nüksetti? Bir kez olsun söylediğiniz ve yaptığınız birbirini tutsun” dedi.

DİSK ve KESK’in yapmış olduğu başvuru neticesinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Taksim’in 1 Mayıs alanı olduğuna hükmettiğine dikkat çeken Öğüt, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İstanbul’da 1 Mayıs alanı Taksim’dir çünkü emekçiler için Taksim demek inatlaşma değil, demokrasi mücadelesinin olmazsa olmazlarındandır çünkü Taksim 37 insanımızın katledildiği meydandır. Emekçilere yapılan en kanlı saldırı olan 1977 katliamının ardından bu kardeşlerimiz katledilmiştir, bu meydanın adı “Taksim” olmuştur, bu nedenle Taksim 1 Mayıs alanıdır ancak “emek” ve “emekçi” kelimelerinin anlamını bilmeyenler bunu idrak edemezler”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ