logo

1980’lerin Yıldızı Sanatçı Serpil Barlas Yaşama Veda Etti

1980’lerin Yıldızı Sanatçı Serpil Barlas Yaşama Veda Etti

1980’li yıllarda seslendirdiği Türk pop müziği şarkılarla tanınan Sanatçı Serpil Barlas, Beşiktaş’taki evinde, ritim bozukluğuna bağlı kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yapılan açıklamaya göre, sanatçı Serpil Barlas, Beşiktaş’taki evinde, ritim bozukluğuna bağlı kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Sosyal sorumluluk projeleri ve AIDS ile mücadelesi ile sanat camiasında öne çıkan, ülkemizi Eurovision‘da temsil eden bir dönemin yıldız ismi, sevilen Türk pop müziği sanatçısı Serpil Barlas 64 yaşında yaşama veda etti.

Ünlü kompozitör Uğur Dikmen ile evli olan Barlas, aynı zamanda Türk sanat müziği sanatçısı Aysel İpar’ın kızıydı.

SANATÇI SERPİL BARLAS’IN CENAZE PROGRAMI AÇIKLANDI

Sanatçı Serpil Barlas, 22 Şubat Pazartesi günü (yarın) Feriköy Mezarlığı’nda anneannesi Macide Balkış’ın bulunduğu aile kabristanına defnedileceği öğrenildi.

1980’li yıllarda seslendirdiği şarkılarla tanınan Türk pop müziği sanatçısı Serpil Barlas’ın cenazesi yarın toprağa verilecek.

Barlas’ın cenazesi, Feriköy Mezarlığı’nda anneannesi Macide Balkış’ın bulunduğu aile kabristanına defnedilecek.

SERPİL BARLAS KİMDİR?

Serpil Barlas 1957’de İstanbul’da dünyaya geldi. Sanat hayatına 1960’lı yıllarda Şehir Tiyatroları’nda başlayan Barlas, dönemin ünlü orkestralarında solistlik yaptı. 1970 yılında Altın Ses Yarışması’nda Nilüfer’in ardından ikinci oldu.

1976-1978 yılları arasında birkaç 45’lik plak kaydetti ve bunların arasında en çok ‘Oldu Olanlar’ adlı parça ile adından söz ettirdi. 1978’de Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye finalinde ‘Yaşamaya Bak’ isimli şarkı ile yer aldı.

1978 yılında ABD’ne yerleşerek bu ülkede 15 sene yaşayan Barlas, 1993 yılında Türkiye’ye dönüşünden sonra AIDS ile mücadelede öncülük yaparak sanat camiasında bir ilke imza attı.

Toplumsal konularda yaptığı çalışmalarla kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışan ve ünlü müzisyen Uğur Dikmen’in desteğiyle yaptığı albümlerinde bu konulara temas eden ‘Benim Adım İnsan’, ‘Sahipsiz Çocuklar’ , ‘Bosna’ adlı şarkıları ile üstlendiği misyonu savundu.

Flash TV’de 3 sene (1998-2001) ‘Serpil Barlas’la Kurdele’ adlı televizyon programını hazırlayıp sunan Barlas, özellikle 1980’li yıllarda seslendirdiği şarkılarla büyük bir hayran kitlesi oluşturdu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ