logo

2 milyon 111 Bin Haneye 1000 TL Destek Ödemesi Başlıyor

2 milyon 111 Bin Haneye 1000 TL Destek Ödemesi Başlıyor

Sosyal destek ödemesinin başlayacağını söyleyen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “2 Milyon 111 Bin Haneye 1000’er Lira Destek Kapsamında İlk Ödemeler 1 Nisan’da Başlıyor” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

2 milyon aileye verileceğinin açılandığı sosyal destek kapsamındaki 1000 liralık ilk bölümünün ödenmeye başlanacağını söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2 milyon 111 bin haneye 1000’er lira destek ödemesine başlanacağını kaydederek; “Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile beraber bir sosyal destek paketimiz var. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. İnşallah diğer fazları da gelecek. Bunun birinci fazında biz, 2 milyon 111 bin haneye 1000’er lira destek sağladık. İlk ödemeleri de 1 Nisan’da yapılmaya başlanacak. Koronavirüs etkilerini de düşündüğümüz için kesinlikle fiziki bir başvuru almadık. Bunları, bütün hanelerimizin T.C. numaralarına PTT kanalıyla göndereceğiz. 2 milyon hane olduğu için ortalama haneyi yaklaşık 4 kişiden hesaplarsak, 8 milyon vatandaşımıza da bu desteği ulaştırmış olacağız inşallah.” Dedi.

Bakan Selçuk koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle alınan tedbirlerle ilgili de; “Faaliyetlerini yavaşlatan, durduran tüm işletmelerimiz küçük veya orta ölçekli olduğuna bakmaksızın kısa çalışma ödeneğine başvurabilirler.” İfadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ