logo

2012 ‘önlisans başarı puanı’ hesaplaması değişti

2012 ‘önlisans başarı puanı’ hesaplaması değişti

ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı’nda ‘Önlisans Başarı Puanı’nın (OBP) hesaplanmasına ilişkin akademik not ortalamalarının 0,8 ile çarpılarak ön lisans başarı puanına dönüştürüleceği açıkladı.

2012 ‘önlisans başarı puanı’ hesaplaması değişti

ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) ön lisans akademik not ortalamalarının 0,8 ile çarpılarak ön lisans başarı puanına dönüştürüleceğini, ön lisans başarı puanının da 0,6 katsayı ile çarpılarak adayların yerleştirmede kullanılacak 2012-DGS yerleştirme puanlarının hesaplanacağını bildirdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘‘Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’ ile DGS puanının ÖSYM tarafından belirleneceğinin hükme bağlandığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

‘‘Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak ön lisans başarı puanına dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük notun önlisans başarı puanı değeri 40 olacak, en yüksek 100 olan notun da ön lisans başarı puanı değeri 80 olacaktır. 50’nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Bu şekilde hesaplanan ön lisans başarı puanı, kılavuzda da belirtildiği gibi 0,6 katsayı ile çarpılarak adayların yerleştirmede kullanılacak 2012-DGS yerleştirme puanları hesaplanacaktır.’’
Açıklamada, hesaplama yöntemine Yükseköğretim Kurulu’nun da uygun görüş verdiği kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ