logo

2013’ten İSTKA’ya Bakış

2013’ten İSTKA’ya Bakış

iSTKAİstanbul Ajansı, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın 2013 yılı içerisinde vizyon, misyon ve faaliyetlerini derlediği bir çalışma yayınladı.

Burcu KASARCI imzası ile İstanbul Ajansı’nda yayınlanan, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın 2013 yılı faaliyetleri;

2013’ten İSTKA’ya bakış

İstanbul Ajansı olarak, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın 2013 yılı içerisinde vizyon, misyon ve faaliyetlerini derledik.

Kalkınma Bakanlığı’na bağlı olan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), “Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak” amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla kuruldu. İstanbul Ajansı olarak İSTKA’nın 2013’te gerçekleştirdiği projelerden bazılarını sizler için derledik.

İstanbul’da bilgi Odaklı Küresel Rekabet Projesi; İstanbul’un küresel rekabet gücünü belirleyen faktörlerin tespit edilmesi, bu faktörlere ilişkin eksikliklerin ortaya konulması, bu eksikliklerin giderilmesi yönünde politika önerilerinin belirlenmesi ve uygulanabilirliğinin tartışılmasıdır.

İyi Yatırım Zirvesi; İSTKA ortaklığında Endeavor Türkiye, TÜSİAD ve Angel Resources Institute tarafından düzenlenen ikinci “İyi Yatırım Zirvesi” 10 Ocak 2013 tarihinde Sabancı Center’da gerçekleştirilmiştir.

İSTKA desteğiyle yabancı kursiyerlere İstanbul tanıtıldı; İstanbul Ticaret Odası ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı işbirliğinde yürütülen Türk Meslek Edindirme Kursları (TÜRKMEK) Projesi kapsamında, ülkemizde eğitim gören 60 kişilik misafir kursiyerlere İSTKA desteğiyle 02 – 30 Mart 2013 tarihlerinde İstanbul’u tanıtıcı etkinlikler organize edildi.

Türk-Yunan İş Forumu; Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonunda; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde gerçekleştirilen Türk-Yunan İş Forumu 04 Mart 2013 tarihinde Çırağan Sarayı’nda yapıldı.

Ara/Nihai Rapor Eğitimleri; İSTKA’da 2013 yılı içerisinde 12 – 13 Mayıs 2013 tarihleri arasında “Küresel Turizm Merkezi İstanbul”, 13 – 17 Mayıs 2013 tarihleri arasında “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme”, 19 – 21 Haziran 2013 tarihleri arasında ise “Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma” Mali Destek Programları kapsamında desteklenen projelerin toplam 224 temsilcisine yönelik Ara/Nihai Rapor Eğitimleri düzenlendi.

Shopping Fest 2013; 08 – 30 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Shopping Fest eğlence ve alışverişi bir araya getirmeyi amaçlayan bir festivaldir.

Değerlendirme toplantısı; 25 Haziran 2013 tarihinde, “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen projelerin temsilcilerinin katıldığı değerlendirme toplantısı düzenlendi.

YDO gezisi; İSTKA, bünyesindeki Yatırım Destek Ofisi (YDO) aracılığıyla yatırım destek ve tanıtım hizmetleri kapsamında İstanbul’daki iş ve yatırım ortamının yerli ve yabancı yatırımcılara tanıtımı ve teşvikleri ile ilgili faaliyetleri yürütmektedir. Yatırım Destek Ofisi, başta Kuzey Amerika ve Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere farklı coğrafyalardan İstanbul’a yatırım yapmak isteyen birçok sektör ve kurum temsilcisini ağırladı.

Avrupa Melek Yatırımcılar Ağı 11.Kış Üniversitesi; Avrupa Melek Yatırımcılar Ağı (EBAN) tarafından İstanbul’da düzenlenen 11. Kış Üniversitesi, 20 ülkeden yaklaşık 200 melek yatırımcı ile yüzlerce girişimciyi 17 – 18 Aralık 2013’te bir araya getirdi.

Enformasyon Teknolojileri proje yarışması; “Enformasyon Teknolojileri Proje Yarışması” Haberleşme Sistemleri, Elektronik, Görüntü İşleme, Bilgi Teorisi, Elektrik Sistemleri, Güç Elektroniği, Kontrol Teorisi, Gömülü Sistemler, Robotik, Endüstri, Endüstriyel Optimizasyon, Sistem Dizaynı, Çok Disiplinli Mühendislik, Bilgisayar Mühendisliği, Optik Mühendislik, Enerji Uygulamaları ve ilgili konuları kapsıyor. 3 gün süren etkinlikte İSTKA ve İSTKA mali destek programları tanıtıldı.

Tet Ar-Ge proje pazarı; TET AR-GE Proje Pazarı, bilgi ve iletişim teknolojilerinin yüksek katma değerli üretim yapabilmesi, ihracatının sürdürülebilir kılınması, Üniversite-Sanayi işbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacı ile ilgili paydaşları bir araya getirmek için Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi; 1. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Teknokent Teknoloji Yatırımcıları Derneği işbirliğinde 28 Mart 2013 tarihinde WOW Otel ve Kongre Merkezi’nde 55 düzenlendi.

Karadeniz İpekyolu Koridoru Projesi 1. Yuvarlak Masa Toplantısı; Avrupa Birliği ve T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen, Türkiye dahil 4 ülkeden kurumlarla işbirliği halinde yürütülen Karadeniz İpekyolu Koridoru Projesi’nin ilk yuvarlak masa toplantısı Taksim Green Park Hotel’de yapıldı.

İrlanda İhracatçılar Meclisi İle Toplantı; İrlanda’nın Cork kentinden ülkemizi ziyaret eden İrlanda İhracatçılar Kurumu (Irish Exporters Association) yetkilileri, 05 Haziran 2013 tarihinde Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) bir çalışma ziyareti düzenlendi.

Tim Akademi 2023 – Makine, İklimlendirme Ve Savunma Sanayi Semineri; Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 23 – 16 Mayıs 2013 tarihleri arasında, 2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planlarına binaen 26 sektöre mensup üretici ihracatçı firmalara yönelik olarak stratejik oyun planları, haritalama ve uygulama çalışmaları içeren TİM Akademi 2023 seminer programı düzenlendi.

Quo Vadıs 2013; Dünyanın önde gelen video oyunları konferansı Quo Vadis 2013, 23 – 25 Nisan tarihleri arasında Almanya’nın Berlin kentinde bulunan Cafe Moskau’da düzenlendi.

Bunların yanı sıra İSTKA’ya birçok heyet ziyareti de yapıldı.

Derleyen: Burcu KASARCI

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ