logo

2018 LGS Sınav Sonuçları Bu Gün Açıklanıyor

2018 LGS Sınav Sonuçları Bu Gün Açıklanıyor

Lise öğrenci adayları lise sınav sonuçlarından sonra tercih işlemlerine başlayacak milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2018 LGS sınav sonuçları açıklanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

2018 LGS sınav sonuçları sorgulama

“LGS sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak? 2018 LGS sınav tercihleri ne zaman yapılacak? 2018 LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?”  Sorularının yanıtı MEB Milli Eğitim Bakanlığı)  tarafından yapılan açıklamayla geldi.

LGS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA TIKLAYINIZ

E-Okul veli bilgilendirme sayfasına giriş

Yaklaşık bir milyon öğrencinin ter döktüğü, 2 Haziran’da Milli Eğitim Bakanlığınca ( MEB) gerçekleştirilen Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarının bugün açıklanıyor.

Öğrenciler, http://odsgm.meb.gov.tr adresinden sorgulama sayfası açıldığında sonuçlarına ulaşabilecek. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 iş günü içinde ÖDSGM resmi internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.

MEB resmi twitter adresi üzerinden LGS sonuçlarının açıklanacağı saati duyurdu. Sınav sonuçları saat 16.00’da açıklanacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Nitelikli okullardaki 126 bin 510 boş kontenjan için 996 bin öğrenci sınava başvurmuştu. Fen, Anadolu ve sosyal bilimler liselerinden birine gitmek isteyen öğrenciler 2 Haziran’da LGS’de ter döktü. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı LGS’de sınavı kazanan öğrenciler tercih işlemlerini yapacaklar. Fakat LGS tercihlerinin hangi tarih aralığında yapılacağı henüz açıklanmadı. LGS sonuçlarının açıklanmasından sonra başlayacak olan LGS tercihlerinin tarihi belli olduğunda haberimizin içeriğinde yer alacak.

SINAV İTİRAZLARI NASIL YAPILIR?

  1. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.
  2. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” veya T.C. Ziraat Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Tür kiye Halk Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Vakıflar Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı ya da şube den, a yrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.
  3. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http ://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi veya http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 gün lük dava açma süresini durdurmamaktadır.

  1. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
  2. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ