logo

2018 Ocak’ta Ataşehir’de Yine Sanat Hep Sanat

2018 Ocak’ta Ataşehir’de Yine Sanat Hep Sanat

Ataşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri yeni yılda da sanatın tüm renklerini ve çeşitliğini içinde barındıran festival, konser, tiyatro, sinema ve atölye çalışmalarıyla devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri yeni yılda da sanatın tüm renklerini ve çeşitliğini içinde barındıran etkinlikleriyle tüm hızıyla devam ediyor. 2018’in Ocak ayında düzenlenecek; “2.Uluslararası Ataşehir Klasik Müzik Festivali”, Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Yeni Yıl Konseri, Nazım Hikmet Ran’ın 116. Doğum Günü Anma Etkinliği Ataşehirlileri bekliyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Uluslararası Ataşehir Klasik Müzik Festivali” ile sanatseverlere; dünya klasiklerinden yerele, modern müzikten çağdaş yapıtlara, unutamayacakları geniş bir program hazırlandı. Festival kapsamında Türkiye’nin yanı sıra Macaristan, Almanya ve Çekya’dan katılacak dünyaca ünlü müzisyenler Ataşehir’in klasik müzik festivalinde sahne alacaklar.

Her yıl genişleyen kadrosuyla çalışmalarına devam eden Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, 6 Ocak Cumartesi günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde yılın ilk konserini verecek.

Ataşehir Belediyesi, Usta Şair Nazım Hikmet Ran’ın 116.doğum yıldönümü nedeniyle 15 Ocak Cumartesi günü Ataşehir’de “Nazım Hikmet ile Sanatsal Bir Buluşma” isimli bir anma programı düzenleyecek.

ATAŞEHİR 2018 OCAK KÜLTÜR SANAT PROGRAMI, TIKLAYINIZ

Aynı zamanda Ressam Haydar Özay’ın büyük şair Nazım Hikmet’in anısına düzenlediği “Nâzım Hikmet Resimleri ve Melankoli Resmi” başlıklı kişisel resim sergisi 6 Ocak’ta MSKM’de açılacak.

Etkinliklerin tiyatro bölümü kapsamında Düşevi Oyuncuları tarafından “Bimarhane” isimli oyun 17 Ocak Çarşamba günü tiyatroseverlerle buluşacak.

25 Ocak Perşembe günü ise Sevtekin Fikir Sanat Tiyatrosu tarafından “Kocamın Nişanlısı” isimli tiyatro oyunu sahnelenecek.

İstanbul’un dününü, bugününü ve gönlümüzdeki yarınını konu alan “İstanbul’un Gözleri Mahmur” isimli müzikli oyun 31 Ocak Çarşamba akşamı Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gösterimi yapılacak.

Çocuklar için tiyatro ve sinema

Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçetepe Sahnesi’nde sahnelenecek çocuk tiyatroları kapsamında; Oyuncu Tayfası tarafından “Ormandaki Kristal”, Mavi Kumpanya tarafından “İhtiyar Kedi” isimli oyunlar sahnelenecek.

Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde ise; Aktörist Akademi Tiyatro Grubu tarafından “Keloğlan Ve Cankız Macerada”, Tiyatro Arkadaş tarafından “Pembe Panter’in Bilgisayarı” isimli oyunlar Ataşehir’de perdelerini açacak.

Düştepe’de Atölyeler

Düştepe Oyun Müzesi’nde hafta sonları çocuklar için hazırlanan etkinliklerde “Özgür Abi ile Kitaplara Yolculuk” isimli gösteri, “Ömür Kurt ile Yaratıcı Yazarlık”, “Bez Bebek ve Erimeyen Kardan Adam” atölyeleri çocuklarla buluşacak.

Yetişkinler için Atölyeler

“Hakan Akdoğan ile Yaratıcı Bakış”, “Cep Telefonuyla Kısa Film Çekimi”, “Prof. Dr. Uğur Batı ile Yaratıcılığın Biyolojik Saati” atölyeleri yetişkinler için Ataşehir’in Kültür Merkezleri’nde yapılacak.

Ataşehir Belediyesi Etkinlik Bilgileri:

*Bilet satışı yapılan etkinliklerimizin biletlerini etkinlik tarihinin 3 gün öncesinden itibaren ilgili birim gişelerinden 10.00 – 20.00 saatleri arasında temin edebilirsiniz.

*Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır.

*Etkinlik girişinde biletinizin mutlaka yanınızda olması ve bilet kontrolü yapıldıktan sonra biletinizde yer alan koltuk numarasına göre oturmanız gereklidir. Bileti olmayan izleyicilerimiz salona alınmayacaktır.

*Konser ve Tiyatro için 5 TL, Çocuk Tiyatrosu için 1 TL ücret uygulanırken diğer etkinlikler ücretsizdir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ