logo

2020 Nobel Ödülünü Alanlarında Alan İsimler Açıklanıyor

2020 Nobel Ödülünü Alanlarında Alan İsimler Açıklanıyor

Dinamiti keşfeden iş insanı Alfred Nobel adına düzenlenen, alanlarında 2020 Nobel Ödülüne layık görülen, 1.1 milyon dolarlık ödülün de sahibi olanlar Nobel Komitesi tarafından açıklandı.

Recep Kenan/ityvhaber.com

Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan ve dinamiti bulan Alfret Nobel adına düzenlenen ve yapılan değerlendirme ile alanlarında 2020 Nobel Ödülü alan isimler açıklanıyor. Alanlarında Nobel Ödülü kazananlar 1.1 milyon dolarlık ödülün de sahibi oluyor.

FİZYOLOJİ VE TIP ALANINDA 2020 NOBEL ÖDÜLÜ KAZANAN İSİMLER

“2020 Nobel Ödülü”nü Fizyoloji ve tıp alanında ödülü kazanan isimler Alter, Houghton ve Rice olurken bu isimlere ödül Hepatit C’nin keşfi ile geldi.

2020 NOBEL FİZİK ÖDÜLLERİ “KARA DELİK” FENOMENİNE

2020 Nobel Fizik Ödülleri sahiplerine “Kara Delik” fenomenini keşfeden bilim insanları Roger Penrose, Reinhard Genzel ve Andrea Ghez, Nobel’e layık görüldü.

2020 YILI NOBEL KİMYA ÖDÜLÜ’NÜ CHARPENTİER VE DOUDNA KAZANDILAR

Nobel Komitesi, bilim insanları Emmanuelle Charpentier ve Jennifer Doudna’nın 2020 yılı Nobel Kimya Ödülü’nü kazandığını açıkladı.
Bilim insanları Emmanuelle Charpentier ve Jennifer Doudna’nın “Gen düzenlemesi yöntemi” çalışması yapan bilim insanları 1.1 milyon dolarlık ödülün de sahibi oldu.

İsveç Kraliyet Bilim Akademisi, “Charpentier ve Doudna, gen teknolojisindeki en keskin aleti, CRISPR/Cas9 genetik makasını keşfettikleri için ödüle layık görüldü. Bu teknoloji bilim dünyasında devrim yarattı ve yeni kanser tedavisinde atılım yapılmasını sağladı. DNA’yı istenilen yerde kesme yeteneği bilim dünyasında devrim yarattı” açıklamasını yaptı.

2020 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ ABD’Lİ ŞAİR GLÜCK’E

Alfred Nobel adına verilen ödül organizasyonunu düzenleyen Nobel Komitesi, Dünyanın en köklü ödüllerinden olan 2020 Nobel Edebiyat Ödülü ABD’li şair Louise Glück’e verildiğini açıkladı.

2020 NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ AÇLIKLA MÜCADELE EDEN “DÜNYA GIDA PROGRAMI’NA”

Dinamiti keşfeden iş insanı Alfred Nobel adına verilen 2020 Nobel Barış Ödülü, açlıkla mücadele çabaları nedeniyle merkezi Roma’da bulunan Dünya Gıda Programı layık görüldü. 2020 Nobel Barış Ödülü, açlıkla mücadele çabaları nedeniyle Dünya Gıda Programı’na verildi.

2020 NOBEL ÖDÜLÜ KAZANANA 1.1 MİLYON DOLARLIK ÖDÜL

İsveç Kraliyet Bilim Akademisi Nobel Komitesi tarafından alanlarında 2020 Nobel Ödülüne layık görülenler 1.1 milyon dolarlık ödülün de sahibi oluyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ