logo

2020 YKS Adayı Öğrencilere Tamburs İmkânı!

2020 YKS Adayı Öğrencilere Tamburs İmkânı!

İstanbul Rumeli Üniversitesi, 2020-YKS sonuçlarında başarılı olan, kendilerini tercih eden adaylar ‘Yöre Bursu, Tercih Bursu, Rumeli Bursu ve Tam Burs’ vereceğini duyurdu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçları açıklanırken İstanbul Rumeli Üniversitesi de, aday öğrencilere sağlayacağı burslar hakkında detaylı bilgiler verdi. Üniversite, kendilerini tercih eden adaylar ‘Yöre Bursu, Tercih Bursu, Rumeli Bursu ve Tam Burs’ vereceğini duyurdu.

5 yıllık genç bir üniversite olmasına rağmen, dünya üniversitesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediklerimi belirten İstanbul Rumeli Üniversitesi Tanıtım ve Aday İlişkileri Müdürü Tuba Uçar öğrencilere sundukları burs imkânları ile ilgili bilgi verdi. Üniversitemizin Tercih Bursu, Yöre Bursu, Tam ve Rumeli Bursu olmak üzere dört çeşit burs seçeneği yer alıyor diyen Uçar sözlerine şöyle devam etti;’’ Tercih bursumuz ile İlk 5 tercihte üniversitemizi tercih eden ve ÖSYM Başarı bursu ile yerleşen tüm öğrencilere tüm bölüm ve programlarda + %30 oranında Tercih Bursu olanağı sağlıyoruz.

Bir diğer bursumuz olan Yöre Bursumuz ise İstanbul İli Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt ve Silivri İlçeleri Tekirdağ İli ve tüm ilçeleri, Kırklareli İli ve tüm ilçeleri, Edirne İli ve tüm ilçelerini kapsıyor. Lisans ve ön lisans programları için(İlk ve Acil Yardım Programı haricinde), ilk üç tercihte yerleşen tüm öğrencilerimize %45 oranında yöre bursu vererek öğrencilerimize akademik eğitim imkânı sunuyoruz.

Yöre Bursu kapsamı dışında kalan bölgelerde üniversitemizin tüm lisans bölümleri (Psikoloji Bölümü Hariç) ile Önlisans Programlarında (İlk ve Acil Yardım Programı Hariç) tam ücretli olarak ilk 3 tercihinde yazan ve yerleşen öğrencilere 2020 – 2021 Eğitim öğretim ücreti mali kayıtlarında Lisans Bölümlerinde, %30+%30, önlisans bölümlerinde ise %30 + %15 oranında RUMELİ BURSU uygulanacaktır.

Son olarak ise tam burs kapsamında, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ve Uluslararası ilişkiler Bölümü 40 kişilik kontenjanının tamamına ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 20 kişilik kontenjanın tamamına %100 burs desteği sağlayacağız.

Tercihlerini yaparken öğrenciler, bu burs detaylarını incelemek ve bilgi almak için call center üzerinden üniversite yetkililerine yada web sitemizden detaylı bilgiye ulaşabilirler’’dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ