logo

23 Haziran Seçimlerinin 2. Yıldönümü ‘Demokrasi Şenliği’ Kutlanıyor

23 Haziran Seçimlerinin 2. Yıldönümü ‘Demokrasi Şenliği’ Kutlanıyor

23 Haziran’da ikinci kez yapılan seçimle İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu ile kazanılan İBB Başkanlığı’nın 2. YıldönümüDemokrasi Şenliğikutluyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri sonrası alınan kararla yeniden yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerinin 2. yılında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi ‘Demokrasi Şenliği’ düzenlendi.

İstanbullulara bir demokrasi şenliği yaşatmayı amaçlayan kutlamalarda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sunumu ile İstanbul’da hayata geçirilen projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verildi.

23 Haziran’da sandıklardan yalnızca oy pusulaları değil, hesap pusulası da çıktığını vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı konuşmada, 23 Haziran’ın milletin demokrasi ve özgürlük duygularını yenilendiği bir tarih olduğunu kaydederek, “3 Haziran 2019 günü, iradeleri yok sayılmak istenen İstanbullular kural tanımayan, kibir dolu bir anlayışı tarihe gömdü. O gün Türkiye’nin vicdanı, İstanbullularla birlikte ayağa kalktı ve kendisini vatandaşın üzerinde görenleri mahkum etti.” İfadelerine yer verdi.

“Çünkü çaldılar” iftirasını atanların o günleri unutturmak çabasında olduklarını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,” Unutturmak istiyorlar ama yaptıklarından yeterince ders almadıkları da ortada. Dün vatandaşın iradesini iptal ettirmeye gayret edenler, bugün ellerinden gelse, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni iptal ettirecekler.” Dedi.

İBB sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasıyla devam eden demokrasi şenliği, sanatçı Erol Evgin’in konseriyle son bulacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada, “Bugün İstanbul’dan tüm dünyaya demokrasi ve özgürlük konusunda ilham kaynağı olan bir günün ikinci yıldönümü… Bugün hem “Demokrasi Şenliği” için bir araya geldik hem de bu şehrin gerçek sahipleri olan siz İstanbullulara İBB yönetimi olarak dördüncü kez hesap vermek için buluştuk…” ifadelerine yer verdi.

İstanbul’da 7 farklı noktada gerçekleştiren 15.00 itibarıyla başlayan 23 Haziran Demokrasi Şenliği kutlamalar kapsamındaki 23 Haziran Çarşamba günü saat. 15.00 itibariyle başlayarak Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Maltepe Orhangazi Şehir Parkı, Yoğurtçu Parkı, Caddebostan Sahili, Beykoz Çayırı, Atatürk Kent Ormanı ve Maçka Demokrasi Parkı’nda düzenlenen etkinlikler İstanbulluların katılımı ile gerçekleşti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ