logo

23 Nisan Resim Yarışması’nda Kazananlar Belli Oldu

23 Nisan Resim Yarışması’nda Kazananlar Belli Oldu

Ataşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği iklim temalı “Ödüllü Resim Yarışması”nın kazananları belli oldu.

Ataşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla “Ödüllü Resim Yarışması” düzenledi. 6-13 yaş arası Ataşehirli çocukların katıldığı yarışmada, “iklim değişikliği” temasını en iyi yansıtan resimler seçildi.

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla “Ödüllü Resim Yarışması”nda dereceye girenler belli oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği iklim temalı “Ödüllü Resim Yarışması” ile ilgili açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “#23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediğimiz iklim temalı “Ödüllü Resim Yarışması”nın kazananları belli oldu. Dereceye giren yavrularımı tebrik ederim. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevi.” Dedi.

Dünyamızda ve ülkemizde her geçen gün artarak devam eden iklim krizi, bireysel farkındalıkların artırılması gerektiğini gözler önüne seriyor. Çocukların duyarlılıkları artırmak amacıyla bu seneki yarışma “İklim Değişikliği” temasıyla gerçekleştirildi. Bu bilinci kalemlerine en iyi yansıtan resimler belirlendi.

İlk ve ortaöğretim giden 6-13 yaş arası Ataşehirli çocukların katıldığı yarışmada; Ataşehir Belediyesi resim öğretmenleri tarafından 6-9 ile 10-13 yaş gruplarından resimler ana jürinin değerlendirilmesi için seçildi.

Her iki yaş grubundan ilk 5’e giren resimler Ataşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel bilbordlarında sergilenecek. Her iki yaş grubundan ilk 3’e giren resimlere hediye çeki, 4. ve 5. ‘ye ise mansiyon ödülü olarak dünya küresi verilecek. 

Prof. Dr. Marcus Graf’ın başkanlığında oluşan jüri üyeleri; sanatçılar Baysan Yüksel, Ahmet Duru ve Ataşehir Belediyesi resim öğretmeni Serpil Gündoğdu Yeşilırmak tarafından belirlendi.

İlk 5’e giren resimler Ataşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel bilbordlarında sergilenecek. Ayrıca yarışmaya teslim edilen her resim, @atasehir23nisan instagram hesabından yayınlanarak çocuklara yönelik bir kent belleği oluşturuluyor.

#23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediğimiz iklim temalı “Ödüllü Resim Yarışması”nın kazananları belli oldu. Dereceye giren yavrularımı tebrik ederim. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevi.

Kazananlar;

6-9 Yaş Grubu;

1.Zeynep Liva Kocadağ- Örnek Mahallesi- Mehmet Karamancı İlkokulu

2.Gülse Su Özdemir-Esatpaşa Mahallesi- Ali Nihat Tarlan İlkokulu

3.Beril Babacan- Küçükbakkalköy Mahallesi- Ata ilkokulu

4.Uzay Akın Alıcı- İçerenköy Mahallesi- Hasan Leyli İlkokulu

5.Özgür Karagöz- Esatpaşa Mahallesi- Ali Nihat Tarlan ilkokulu

 10-13 Yaş Grubu;

1.Ekrem yağız Kurşun- Aşık Veysel Mahallesi-Orhan Veli Ortaokulu

2.Evindar Kahraman- Mevlana Mahallesi- Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu

3.Defne Aş- İçerenköy Mahallesi- Sevinç Koleji

4.Sardar Azizov- Fetih Mahallesi- Okyanus Koleji

5.Doğa Aydın- Fetih Mahallesi- İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ