logo

23 Nisan Saat 21.00’de İstiklal Marşı Okumaya Davet

23 Nisan Saat 21.00’de İstiklal Marşı Okumaya Davet

23 Nisan Saat 21.00’de İstiklal Marşı Okumaya Davet

100. yılı kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM açılışının 100. yılı törenleri koronavrüs (Kovid-19) pandemisi tedbirleri nedeniyle kısıtlı yapılabiliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

23 Nisan’da açılışının 100. yılı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı dolayısıyla özel gündemle toplanacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 100. Yılını kutlayacak.

Cumhuriyetin temel taşlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), açılışının 100. yılı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 23 Nisan Perşembe günü, Mustafa Şentop başkanlığında özel gündemle toplanacak.

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi)’nin kuruluşunu 100. Yılı ülke genelindeki kutlama programları küresel salgın haline gelen koronavrüs (Kovid-19) pandemisi ile mücadele tedbirleri kapsamında yapılamıyor. Korona pandem,si nedeniyle evelerinden çıkamayacak vatandaşların Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), açılışının 100. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına evlerinden katılacaklar.

23 NİSAN AKŞAMI SAAT 21.00’DE İSTİKLAL MARŞI OKUMAYA DAVET EDİYORUM

resepsiyon düzenlenmeyeceği kaydeden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “23 Nisan akşamı saat 21.00’de bütün vatandaşlarımızı evlerinden İstiklal Marşı okumaya davet ediyorum. Aynı şekilde televizyonlar da yayınlarına aynı saat itibarıyla İstiklal Marşı yayınlayarak girecekler.” Açıklaması yaptı.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ (TBMM), AÇILIŞININ 100. YILI GÜNDENİ:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 23 Nisan’da açılışının 100. yılı programını Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak ilk törende, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunarak başlayacak.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı, daha sonra Anıtkabir’i ziyaret edecek. Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de anma töreni düzenlenecek.

TBMM GENEL KURULU, 23 NİSAN ÖZEL GÜNDEMİYLE SAAT 14.00’TE TOPLANACAK

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacağı Genel Kurulda, TBMM’de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak. Toplantıda, başka konu görüşülmeyecek.

Bu arada bu yıl, corona virüs salgını nedeniyle 23 Nisan Resepsiyonu yapılmayacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ