logo

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

Ulusal Egemenliğin TBMM eliyle halka verilişinin 101. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta, gölgesinde kaldığı pandemi koşulları ile kutlanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilk kutlama töreni Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki protokolün Anıtkabir’i ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyareti ile başladı.

ŞENTOP, OKTAY,  KILIÇDAROĞLU ve AKŞENER ANITKABİR’DE

Anıtkabir ziyareti ve töreninde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ve milletvekilleri yer aldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli yer almadı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN ATATÜRK’ÜN MOZOLESİNE ÇELENK

Sosyal mesafe korunarak ve maske ile Anıtkabir Aslanlı Yol‘dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine gelen devlet protokolüne başkanlık eden TBMM Başkanı Şentop’un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Mustafa Şentop İstiklal Marşı okuduktan sonra Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Sosyal mesafe korunarak ve maske ile Anıtkabir Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine gelen heyet, TBMM Başkanı Şentop’un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulundu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra Anıtkabir Özel Defterini imzalayarak, “Aziz Atatürk, mazisi şeref ve faziletlerle dolu aziz milletimizin azim ve kararlılığına istinat eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 101. kuruluş yıl dönümünde, Milli Mücadele’mizin büyük komutanı, Cumhuriyetin banisi, ilk Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız olan zatıalinizin manevi huzurundayız. Aziz milletimizin varlığına ve vatanına kastedilen karanlık bir dönemde Ankara’da milli bir diriliş hamlesi olarak toplanan ve Milli Mücadele’mizin karargahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin taşıdığı büyük mananın ve üstlendiği vazifenin idrakindeyiz. Vatanın birliğini, milli emanet saydığımız coğrafyaların selametini ve milletimizin dirliğini temin etmek için var gücümüzle çalışma kararlılığımız ve gayretimizin tahakkuk edeceğine olan inancımız tamdır.” Mesajını yazdı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni TBMM’de özel oturumla devam etti.

T 23 NİSAN 1920BMM AÇILDI, 1924’TE BAYRAM OLDU

Türk milletinin iradesi temsil edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı 23 Nisan 1920 egemenliğini TBMM eliyle halka verilişinin 101. Yıldönümü ve 1929 yılında çocuk bayramı olarak da ilan edilerek Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta pandemi koşulları ile ve evlerde çocuklarla birlikte coşku ile kutlanıyor.

23 NİSAN 1929 TARİHİNDE ATATÜRK BAYRAMI ÇOCUKLARA ARMAĞAN

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına 1924’te karar verdi. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929 tarihinde Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etti. Bu tarihten itibaren 23 Nisan yurt genelinde “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” adıyla kutlanmaya başlandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ