logo

2,5 milyon öğrenciye diş sağlığı eğitimi

2,5 milyon öğrenciye diş sağlığı eğitimi

 Valilik,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın Üniversitesi ve Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) işbirliğiyle İstanbul’da ‘Hayata Sağlıkla Gülümse’ projesi başlatıldı.

İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) işbirliğiyle ‘Hayata Sağlıkla Gülümse’ projesi başlatıldı.

Proje dâhilinde İstanbul’daki 2,5 milyon öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi verilecek. Maddi durumu yetersiz öğrencilerin diş tedavilerinin de ücretsiz yapılması planlanıyor.

Proje çerçevesinde İstanbul genelindeki ilk ve ortaöğretim öğrencilerine hizmet verilecek. İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi alanında uzman hekim kadrosuyla kliniklerinde hizmet verirken, AKEV de mali destek sağlayacak. İlk etapta İstanbul Bağcılar’da başlatılan projeye Bağcılar Kaymakamlığı, Bağcılar
Belediyesi ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek veriyor.

Proje uygulamalarına ilçedeki kaymakamlık, ilçe milli eğitim müdürlükleri, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ilçe müdürlükleri katkı sağlayacak. Üniversite ve AKEV tarafından yürütülen projenin sektördeki diğer kuruluşlara örnek olması hedefleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ