logo

3 Engelli Çocuk Annesi Engelilerin İstihdamı İçin Çalışıyor

3 Engelli Çocuk Annesi Engelilerin İstihdamı İçin Çalışıyor

Kendisi de 3 engelli çocuk annesi olan Türkiye Beyaz Ay Derneği Ataşehir Şubesi Başkanı Şafak Karahan, engellilerin istihdamı için ürettikleri projelere destek istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kendisi de 3 engelli çocuk annesi olan Türkiye Beyaz Ay Derneği Ataşehir Şubesi Başkanı Şafak Karahan, engellilerin istihdamı için projeler üreterek, kapandıkları evlerinden çıkmaları için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Engellilerin istihdamına katkı için projeler üreten, evlerinde kapalı kalan engellilerin topğlumsal ve sosyal hayata kazandırılması, ekonomik özgürlük kazanması için çalışan Türkiye Beyaz Ay Derneği Ataşehir Şubesi Başkanı Şafak Karahan, bu alandaki çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek; “Türkiye Beyaz Ay Derneği, 75 şubesi olan kurucusu Lokman Ay olan bir dernek. Şu an Ataşehir şubesini açtık. Amacımız ve hedeflerimiz, çocuklarımızın istihdam edilmesidir. 20 yaşını geçen engelli çocuklarımıza bir iş sahası açmak ve onları orada istihdam etmektir” dedi.

İKİ PROJE ÜZERİNDE YOĞUNLAŞIYORUZ

Halen çalıştıkları projeler olduğunun altını çizen Türkiye Beyaz Ay Derneği Ataşehir Şubesi Başkanı Şafak Karahan, projeler hakkında yaptığı açıklamalarda ise; “Şu an iki proje üzerinde yoğunlaşıyoruz. İşle ilgili bir sistem hazırlıyorum şu anda. Projeler hazır. Devlet destekli proje olacak. Birisi katı projesi, diğeri de bir üretim projesi. Çocukların paketlemesini yaparak çalışmalarını sağlayacağız. Bunlarla ilgili birçok yere başvurular yapıldı. Projelerimizle ilgili Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Orhan Çerkez’e gerekli bilgileri ve projeyi sundum. 50 ile 250 metre arasında limon kafe tarzı bir yer ve çocuklarımızın aynı zamanda tehlikesiz, araçların geçmeyeceği park içinde bir yer olmasını talep ettik. Değerlendireceklerini söyledi” ifadelerine yer verdi.

3 ENGELLİ ÇOCUK ANNESİYİM, CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUM

Yetkililerden ilgi beklediklerinin altını çizen Başkan Şafak Karahan, Yakın Ufuklar Özel Eğitim Okulu öğrencilerinin 15 Eylül Dünya Temizlik Günü etkiliğine verdiği katkı sırasında yaptığı açıklamada, “Bizim şu an yer problemimiz var. Bunu çözersek çocuklarımızın iş problemini kendimiz hallederiz. Şu anda sadece Kayışdağı Nusret Sokak ta bir ofisimiz var. İstihdama uygun bir yer değil. Ben 3 engelli çocuk annesiyim. Bu çalışmayla engelliler için bir iz bırakacağımızı düşünüyorum. Bunun için de canla başla çalışıyorum. Şu an birçok harcamayı kendim karşılıyorum çünkü amacım ve hedefim var” dedi.

EVE HAPSEDİLMİŞ YAKLAŞIK 20 MEZUN ÇOCUĞUMUZ VAR

Evlerinde kapalı kalan eğitimli engelli çocukların istihdam edilmesinin önemine işaret eden Karahan, kurumların desteği ile bu sorunun aşılabileceğini vurgulayıp, “Şu an eve hapsedilmiş yaklaşık 20 mezun çocuğumuz var. En güçlü ve en kuvvetli zamanlarını evde geçiriyorlar. Onun için kendi derdimize ve yaralarımıza kendimiz parmak basıyoruz. Bu çocukların hepsi iş yapabilecek durumdalar. Bu çocuklarımızın ev hapsinden kurtulmaları için yürüttüğüm bu projeye destek bekliyorum. Hem Ataşehir belediyesinden hem de iş adamlarımızdan bu desteği bekliyoruz. Beş yıldır uğraşıyorum ne projelerimizi değerlendiren oldu nede bizleri dikkate aldılar. Ben engelli anneleriyle konuşarak bu projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Başaracağımıza inanıyorum ve başaracağız da…” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ