logo

3. Hemşirelikte İnovasyon Sempozyumu Düzenlendi

3. Hemşirelikte İnovasyon Sempozyumu Düzenlendi

Zeynep Kamil Hastanesi 3. Hemşirelikte İnovasyon Sempozyumu’nda Hemşirelikte İnovasyon Yarışması ile afiş yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Altunizade Kültür Merkezi’nde, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yapılan 3. Hemşirelikte İnovasyon Sempozyumu ve Hemşirelikte İnovasyon Yarışması ile afiş yarışması ödül töreni düzenlendi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Törende, hemşirelik hizmetlerinin kalitesini arttırabilir özellikte olan inovatif projelerden dereceye girenlerle, afiş çalışmalarının dereceye girenlerine ödülleri verildi. Yarışmacıların projelerini tanıttığı sempozyuma sağlıkçılar yoğun ilgi gösterdi.

IMG_0021

Zeynep Kamil Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yapılan 3. Hemşirelikte İnovasyon Sempozyumu ve Hemşirelikte İnovasyon Yarışması kapsamında 2012 yılından itibaren, hemşirelik hizmetlerinin kalitesini arttırabilir özellikte olan inovatif uygulama örneklerine ödüller veriliyor.

Yarışmalarda öne çıkan inovatif uygulamalar ve yeni üretilen buluşların patentlerinin alınmasına öncülük ediliyor.

IMG_0067

“Genç Arkadaşlarımızdan Yeni Hocalar Yetiştirin”

Çalıştığı hiç bir hastanede bu kadar akademik bir hemşire grubu görmediğini vurgulayan Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ateş Karateke, sempozyumdaki konuşmasında; Zeynep Kamil Hastanesi’nin en büyük kazancının bu hemşire grubu olduğunu söyledi. 20 senedir hastanede olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ateş Karateke; “Hemşireler hastanemizin sahibi. Hastalarımızı ağırlayan, bakan ana gurup. Bu işlevleri de kusursuz yaptığınız konusunda bende oturmuş fikir var. Bunların yanında; inovatif çalışmalar, akademik duruşlar emin olun beni mutlu ediyor. Hocalarımdan dileğim; genç arkadaşlarımızdan hocalar yetiştirmenizi rica edeyoruz. Hastane başhekimi olarak her türlü desteği sonuna kadar vereceğim. En çömez hemşire hnımdan en kıdemlinize kadar hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Sağlık Alanında Buluş Nitelikli, Hizmet Kalitesini Arttırıcı Projeler

Sağlık alanında buluş niteliği taşıyan, Dünya’da ve Ülkemizde üretilmemiş, hizmet kalitesini arttırıcı 2015 yılı projeleri arasında; Tek Kullanımlık Vakumlu Parça Kabı, NST Holter, Pulse-Oksimetre İle  Entegre  Oksijen Balanse  Monitörü, Hareketli, Şeffaf, Çıkabilen İntravenöz Sıvı Seti Ucu, Kendinden Valfli IV Kanül, Yenidoğan Formül Süt Hazırlama Makinası, Sarmal Uzatma Line, Nefes Öğretici Yatak, Doğumda Güvenli Bebek Filesi, Pratik Ve Yenilikçi Ürodinami Cihazı gibi öne çıkan projeler yarışırken dereceye giren çalışmalara ödülleri verildi.

IMG_0090

Bilimsel Şölen

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Altunizade Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Nuran Kömürcü, Sağlık Yöneticisi ve Sağlık Profesyonelinin katılımı ile Bilimsel Şölen niteliği taşıyan Yeliz Doğan Merih başkanlığında düzenlenen “3. Hemşirelikte İnovasyon Sempozyumu”nda yarışmalarda dereceye giren projelere ödülleri verildi.

Sempozyuma, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ateş Karateke, İstanbul Kamu Kuzey Hastaneleri Birliği Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Cihan Karabel’de katılarak proje sahiplerine ödüllerini verdi.

IMG_0200

“Hemşirelikte İnovasyon” paneli

3. Hemşirelikte İnovasyon Sempozyumu’nun son bölümünde ise Prof. Dr. Nuran Kömürcü’nü moderatörlüğünde; Dr. Cenk Tezcan’ın “Sağlık Hizmetlerinin Geleceği”, Sevim Tekeli’nin “İnovita Sağlık Teknolojileri”, Pınar Mendeş’in de “İnovatif Yaklaşımlarda Patent Alma Süreci” konularında bilgi ve düşüncelerini paylaştığı “Hemşirelikte İnovasyon” paneli düzenlendi.

IMG_0240 IMG_0224 IMG_0151 IMG_0119 IMG_0013

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ