logo

4 Savcı 1 Hakime Meslekten İhraç Kararı

4 Savcı 1 Hakime Meslekten İhraç Kararı

hsyk_ihrac_karariHSYK, 17-25 Aralık soruşturması savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl’ün meslekten ihraçlarına karar verdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, kısa süre önce açığa aldığı 17-25 Aralık soruşturmalarını başlatan savcılar Zekariya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç’i meslekten ihraç etti. Daire, 25 Aralık soruşturması şüphelilerinin mal varlıklarına el konulması kararına imza atan Hakim Süleyman Karaçöl’ün de ihraç edilmesini kararlaştırdı.

HSYK kararı 2’ye karşı 5 oyla aldı. Kararın gerekçesinde, 5 ismin “Kusurlu, uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin şeref ve nüfuzuna ve saygınlığına zarar verdikleri” belirtildi. 5 ismin bu karara itiraz hakları bunuyor. İtirazları Danıştay karara bağlayacak.

HSYK 2. DAİRE BAŞKANI MEHMET YILMAZ’DAN AÇIKLAMA

HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz yaptığı açıklamada, “Kurul’daki arkadaşlarımızın hepsi onurlu hukuk insanlarıdır. Kararları herkes kendi vicdani kanaatlerine göre vermiştir. Hiçbirisinin hiç kimseden etkilenmesi söz konusu değildir.”dedi.

ZEKERİYA ÖZ’DEN “YAZIKLAR OLSUN BAĞIMLI HSYK’YA”

Kararın ardından Twitter’da açıklama yapan Zekeriya Öz, ”Haberler doğruysa HSYK yetki gaspı yapmıştır. Verdiği karar yok hükmündedir verdiği kararda milletinden gecikmeden ötürü özür de dilememiştir. HSYK anayasa ve yasaları çiğneyerek savunmamızı dahi almadan yukardan aldığı talimatla bu kararları vermiştir yazıklar olsun bağımlı HSYK’ya” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ