logo

40 Nükleer Karşıtı Sinop’ta ‘Nükleere Geçit Yok!’ Dedi

40 Nükleer Karşıtı Sinop’ta ‘Nükleere Geçit Yok!’ Dedi

sinop-nukleerÇernobil Nükleer Faciasının 29. Yıldönümünde 40 bin kişilik nükleer karşıtı gurup Sinop’ta miting yaparak nükleer tehlikeye dikkat çekti. Sinop’ta ‘Nükleere Geçit Yok!’

29 yıl sonra bugün hala etkilerini hissettiren, Türkiye de dahil Avrupa’da milyonlarca insanın sağlığı üzerinde iz bırakan dünyada yaşanmış en korkunç felaket Çernobil Nükleer Faciası Sinop’ta bugün 40 bin kişilik katılımlı mitingle anıldı.

Çernobil’in 29. yılı anmasında Sinop Uğur Mumcu Meydanında 40 bin kişi

40 yıldır verilen nükleer karşıtı mücadelenin üstüne devlet ve hükümet yetkilileri vatandaşın karşı çıkmasına rağmen nükleer santral kurma konusundaki ısrarını nükleerli sözleşmelere attıkları imzalarla, yaptıkları açılış törenleriyle sergiledikçe halk tepkisini sokağa dökülerek veriyor. Bu ülkenin insanları nükler santral istemiyor!

Sadece İstanbul’dan 1000 kişinin katılarak destek verdiği Sinop’taki nükleer karşıtı miting 80’den fazla sivil toplum örgütünün ve halkın destekleriyle çığ gibi büyüdü. 40 bin kişiye ulaşan kalabalık grup nükleer karşıtı mitinge katıldı. Sinop Nükleer Karşıtı Platform, KESK ve bileşenleri organizasyonunda kent merkezinde oluşturulan kortejler Sinop Uğur Mumcu Meydanı’nda toplandı. Sinop’un balıkçıları da teknelerine astıkları “Sinop Nükleer Santral istemiyor” afişleriyle eyleme katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ