logo

48 Yıl Önce İdam Edilen 68 Kuşağı ‘Üç Fidan’ı Unutulmadı

48 Yıl Önce İdam Edilen 68 Kuşağı ‘Üç Fidan’ı Unutulmadı

Emperyalizme karşı mücadele ile sembolleşen isimler Deniz Gezmiş ile Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ‘Üç fidan’, yeni tip Koronavirüs (Kovid 19) salgını tedbirleri altında anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye’de emperyalizme karşı mücadele veren, 3 fidan olarak tarihte yerini alan, 68 gençlik hareketi önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 48’nci yıl dönümünde sosyal medya paylaşımları ile anıldı.

#6Mayis1972 ve #ÜçFidanÜçYürek etiketleri ile sosyal medyadan binlerce mesaj paylaşılırken 68 kuşağı gençlik hareketi öncülerinin vatan sevgisine vurgu yapıldı.

Tam bağımsızlık sloganı ile emperyalizme karşı mücadele veren 68 gençlik hareketi önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, Ankara 1 No.lu Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi tarafından verilen idam cezasının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanmasıyla 6 Mayıs 1972’de Ankara’da Ulucanlar Cezaevi’nde idam edildiler.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın mezarlarını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  idamlarının 48. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabındaki bir mesajında, “vatan onu parsel parsel satanların değil, uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır!” ifadelerine yer verdi.

#ÜçFidanÜçyürek YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE ÜLKÜSÜNE SAHİP ÇIKANLAR

#ÜçFidanÜçyürek etiketiyle sosyal medyada paylaşım yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yaşasın bugün hala tam bağımsız Türkiye ülküsüne sahip çıkanlar; yılmadan mücadele edenler…” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ TEKİN BİNGÖL’DEN İADE-İ İTİBAR TEKLİFİ

Öte yandan idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 48. ölüm yıl dönümünde iade-i itibar yasa teklifi hazırlayan CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, TBMM’ye sunulan teklif ile Gezmiş ve arkadaşlarının ölüm cezalarının yerine getirilmesini öngören 2 Mayıs 1972 tarih ve 1586 sayılı yasanın yürürlükten kaldırılması istendi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ