logo

Başkanı İlgezdi İBB Başkanı İmamoğlu’nun Ataşehir Ziyaretini Değerlendirdi

Başkanı İlgezdi İBB Başkanı İmamoğlu’nun Ataşehir Ziyaretini Değerlendirdi

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Teknik Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ataşehir Belediyesini ziyareti ve sonuçlarını değerlendirdi.

Recep Kenan/ithaber.com

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Teknik Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibinin ziyaretinde yaptıkları çalışmayı değerlendirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Ataşehir’i ziyaretini değerlendiren, konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan İlgezdi ve Kayhan’a Başkan Yardımcısı Abdullah Der de eşlik etti.   

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ, İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRİYOR

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 4. November 2019

ATAŞEHİR’İN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Ataşehir’in sorunlarını çözmek için elini taşın altına koyduklarını kaydeden Battal İlgezdi, herkesin çok iyi niyetli olduğunu vurgulayarak; “İmar planlarını Teknik Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir ekibi ayrı çalışacak. Fen işleri Daire Başkanlığı ve bizim Fen İşleri ayrı çalışacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de ben ayrı çalışma yürüteceğiz.” Dedi.

BÜTÜN BELEDİYELERE AYNI HİZMET

Büyükşehir olarak, siyasi parti ayrımı yapmadan bütün belediyelere aynı hizmeti vereceklerini kaydettiklerini söylediğinin altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ekonomik koşulları göz önüne alarak yatırım planı yapılacağının vurgulandığını ifade etti.

TRAFİĞİ YER ALTINA ALMA PROJESİ ÜLKENİN EKONOMİK KOŞULLARI NEDENİYLE ERTELENDİ

Ataşehir Bulvarı’nda trafiği yer altına alma projesinin ülkenin ekonomik koşulları nedeniyle yaşanan kaynak sıkıntısı yüzünden ertelemek zorunda kaldıklarını kaydeden Battal İlgezdi, Ataşehir Atatürk Mahallesinde bulunan Fıskiyeli Parka yapılması planlanan cami ve Kültür Merkezi bulunan alana Kültür Merkezi yapmayacaklarını Parkı güzelleştireceklerini, havuz yapacaklarını ve park olarak Ataşehirlilere hizmete devam edeceğini kaydetti.

10 YILDIR HİÇ KİMSE ZİYARETİ BIRAKIN HATIRIMIZI BİLE SORMADI

Battal İlgezdi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “10 yıldır hiç kimse bizi ziyaret etmeyi bırakın hatırımızı bile sormadı. Geçmiş dönemde hizmeti genlere de teşekkür edelim. Sayın Başkan bugün kendi ekibiyle birlikte geldiler. Bizde kendi ekibimizle Ataşehir’in sorunlarını masaya yatırdık. Ataşehir’in en öncelikli sorunu imar planlarını, Yeniçamlıca’nın  tapu, mülkiyet sorununu konuştu. İçerenköy ve Esatpaşa’daki spor komplekslerini, metro ve dere yataklarını konuştuk. Ataşehir’de yapılması gereken ne varsa enine boyuna konuştuk Sayın Başkan ile… Sayın Başkanı ekibine talimat verdi. Bu konularla ilgili bir çalışma başlatılmasını isteyerek, kısa süre sonra sonra tekrar bir araya gelindiğinde nelerin yapıldığını nelerin yapılacağını tekrar görüşeceğiz. Güzel bir görüşme oldu. Herkes notlarını aldı. 40 gün sonra bir daha görüşeceğiz.” Dedi.

ATAŞEHİR’İN GİRİŞİNDEKİ FEN İŞLERİNİN GARAJINI  KALDIRACAĞIZ

Yapılan görüşmelerde öncelikli olarak uygulanacak projelerin de belirlendiğini kaydeden Başkan İlgezdi, “İlk olarak Ataşehir’in girişinde yer alan Fen İşlerinin garajını oradan kaldıracağız. İmar planı çıktığı zaman Yenisahra’nın girişindeki Temizlik İşleri’nin garajı da gidecek. Orada bir haksızlık var. Kadıköy’ün çöp araçları da orada duruyor.” ilk olarak yapılacak işler arasında yer aldığını söyledi.

İMAR TAPU YETKİSİNİN BÜYÜKŞEHİR’DE OLDUĞUNU GÖRDÜK

İlgezdi açıklamasında, “Ataşehir’in Kentsel Dönüşüm ve imar planlarıyla birlikte tüm sorunları masaya yatırdık. O konuda Teknik Başkan Yardımcısı olarak Sadık bey çalışmalarına başladı. İmar planları yetkisinin, tapu sorunlarının çözümünün bugün bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olduğunu gördük. Biz çözemiyoruz. Sayın Başkanımız geldi, talimatları vererek en kısa sürede planların çözülmesini istediğini söyledi. 40 gün sonra geldiğimde belli sorunların çözüldüğünü görmek istiyorum dedi. Ben, Sayın Başkanımıza güveniyorum. Kendisi de 5 yıl Belediye Başkanlığı yaptı ve aynı sorunları yaşadı. Sorunları çok acil bir şekilde çözeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“ORTADA HAL İLE İLGİLİ DÜZGÜN YAPILMIŞ HİÇ BİR ŞEY YOK”

Ataşehir’in önde gelen sorunlarından, yıllardır taşınma söylentisi olan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Meyve Sebze Halinin taşınması ile ilgili de; “Halde biraz sıkın var. Detaylı konuştuk. Hal ile ilgili hem Büyükşehir hem de bizim arkadaşlarımız detaylı bir rapor hazırlayacaklar. Çünkü Halle ilgili detaylı bir plan hazırlanacak. Hal için ciddi bir maliyet koymuşlar ama sadece hafriyatı bir yerden alıp diğer yere dökmüşler. Belediyeden bol bol  hafriyat parası almışlar. Yani ortada Hal ile ilgili düzgün yapılmış hiç bir şey yok. Bu hal buradan bugün olmasa bile eninde sonunda gidecek. Bu Ataşehir için bir kangren ve bir an evvel çözülmesi gerekiyor. Bu arazi de çok değerli yer. Büyükşehir ve bizim değerlendirmemiz gerekiyor.” Açıklamasında bulundu.

DERE YATAKLARINDAKİ ISLAH ÇALIŞMALARI 6 AY İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Ataşehir’in bütün sorunlarının kendileri için öncelikli olduğuna işaret eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar, spor kompleksleri, ana arterler ve dere yataklarının öncelikleri arasında yer aldığını kaydederek; “Dere yataklarındaki ıslah çalışmalarını ve çevre düzenlemelerinin 6 ay içerisinde bitirileceğini söyledi.

“İÇERENKÖY VE ESATPAŞA SPOR KOMPLEKSLERİNİN YAPIMINA BAŞLANACAK”

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ, İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRİYOR – 2

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 4. November 2019

Ataşehir’de yapımı planlanan, projeleri hazırlanarak ihalesi yapılan spor kompleksleri ile ilgili, “Ataşehir’de bulunan ve ihaleleri yapılmış olan İçerenköy ve Esatpaşa spor komplekslerinin yapımına başlanacak.  Yalnız, bir tanesinde düzeltilmesi gereken bir durum var, eksikliklerin tamamlanmasını istedi Sayın Başkan.” şeklinde konuştu.

İMAR İSKAN BLOKLARI KANGREN OLDU

İmar İskan Bloklarıyla ilgili açıklama yapan Başkan İlgezdi; “Biliyorsunuz, İstanbul’da bir deprem bekleniyor. İmar İskan Bloklarındaki bu binalar parmağınızla dokunsanız yıkılacak konumda. Kangren oldu, bir türlü sorunu çözemedik. Yetkimiz yoktu. Büyükşehrin de bu konuda yetkisi yok. Bu konu Bakanlığın alanında. Bakan bize ne talimat verirse biz o talimatı yaparız. Bakan ne istiyorsa söylesin, biz vatandaşla oturur sorunu çözeriz. Bakanlık el atmadan bu sorunun çözülme şansı yok. Orada ki alanın hepsi devletin. Ataşehir Belediyesine ait yollardan gelen alanlar var. Mülkiyet sahibi devletin kendisi. Bu bölgeyle ilgili Bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor. Daha önce yapılmış protokoller var. Öyle zannediyorum ki ortak bir anlayışla Bakanımızla beraber bu sorunu da çözeceğiz.” Dedi.

KAYHAN, “PARSELLER ARASINDAKİ YOĞUNLUK DAĞILIMININ ÇOK FARKLI”

İmar İskan Bloklarının bulunduğu bölgedeki plan yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda olduğunun altını çizen Ataşehir Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, bir başka sıkıntının da parseller arasındaki yoğunluk dağılımının çok farklı olduğunu vurgulayarak; “Bakanlığın bir planla bütün artaziyi harmanlayıp, herkesin dairelerine eşit olacak şekilde teslim edip, sorunu çözmesi gerekiyor.” Dedi.

“YENİÇAMLICA’NIN MÜLKİYET SORUNU 2020 HAZİRAN’A KADAR ÇÖZÜLÜYOR”

Yeniçamlıca Mahallesinin mülkiyet sorununun 2020 Haziran ayına kadar çözülmesinin planlandığını kaydeden Battal İlgezdi; ilgili 2981 sayılı yasanın 2020 Haziran ayında sona ereceğinin altını çizerek “Başkanımız bu konuyla alakalı talimat vererek, hemen bir masa kurulup bu sorunun çözülmesi talimatını verdi. Yeniçamlıca Mahallesinin hem mülkiyet sorunu, hem de imar sorunu çözülüyor. İnanıyorum ki Sayın Başkanımız verdiği sözün gereğini yapacak ve en kısa sürede Ataşehir’in imar sorunu çözülecek” diyerek, Ataşehirlilere müjdeyi verdi.

İÇERENKÖY’DEKİ KÜLTÜR MERKEZİ BAĞIŞÇI TARAFINDAN YAPILIYOR

Kemal Sunal Kültür Merkezi olarak planlanarak inşaatına başlanan İçerenköy’deki Kültür Merkezi projesinin ihalede isteklisi çıkmadığı için bir işadamı ile bağış karşılığı anlaşıldığını, yapımı tamamlanınca iş adamının adının verileceğini kaydeden Başkan İlgezdi, bağışçı iş adamının inşaatın kabasını yaparak Belediyeye teslim edeceğini belirtti.  

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ