logo

68 Kuşağı Genç Devrimci Önderleri ‘Üç Fidan’ı Andılar

68 Kuşağı Genç Devrimci Önderleri ‘Üç Fidan’ı Andılar

Celal Yalçın başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe yöneticileri 68 kuşağının genç devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan’ı andılar.

Recep Kenan/itvhaber.com

Celal Yalçın başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe yöneticileri 68 kuşağının genç devrimci önderleri “Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan, Hüseyin İnan. Özlem’le, Hasretle Anıyoruz” sloganıyla ve pandemi tedbirleri kapsamında sınırlı katılımla andılar.

Ataşehir’deki Deniz Gezmiş anıtı önünde sınırlı katılımla düzenlenen törene CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ile birlikte; kadın ve gençlik kolları başkanlarının da aralarında olduğu ilçe yöneticileri anıta karanfil bıraktılar.

“49 YIL GEÇTİ İSİMLERİ HALA YAŞIYOR”

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın yaptığı açıklamada, “49 yıl önce bu ülkenin devrici kuşağının genç önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan 6 Mayıs 1972’de asıldılar. 49 yıl geçti isimleri hala yaşıyor. Onları asanlar bu gün kötü anılıyor. Lanet ediliyor. Bu devrimci önderler, dün Amerikan emperyalizmine, 6. Filonun ülkemize girmesine karşı durdular. Bizim mevcut iktidar Ermeni tasarısı kabul edilince bunun farkına vardı. Onlar ileri görüşlüydü. Dün de Amerika’ya katil diyorlardı. Bu gün bu gerçeklik bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu ülkenin devrimcilerine genç beyinlerine ileri taşıyacak nesillerine kıydılar. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak onları saygıyla anıyoruz Ataşehir’de Deniz Gezmiş Parkı’nda adını taşıyan parkta anıyoruz. Ataşehir’e Deniz Gezmiş adını taşıyan bir park kazandırdığı için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Devrimci kuşağın genç önderlerinin katledilişinin 49’uncu yılında, Ataşehir’de; Belediye Başakanımız sayın Battal İlgezdi’nin yapılmasını sağladığı Deniz Gezmiş Parkında ilçe Başkanımız Celal Yalçın ilçe yöneticilerin, Kadın ve gençlik kolu Başkanlarının katıldığı etkinlikle andık.” İfadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Tam bağımsızlık sloganı ile emperyalizme karşı mücadele veren 68 gençlik hareketi önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, Ankara 1 No.lu Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi tarafından verilen idam cezasının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanmasıyla 6 Mayıs 1972’de Ankara’da Ulucanlar Cezaevi’nde idam edildiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ