logo

7,5 Milyon Emeklinin Umudu 30 Haziran’da

7,5 Milyon Emeklinin Umudu 30 Haziran’da

emekli_intibak7,5 milyon emekli İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) tarafından açılan Ankara 8’inci İş Mahkemesi’nin intibak davasında kararını açıklayacağı 30 Haziran’ı umutla bekliyor.

İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) tarafından açılan davadan olumlu karar çıkması halinde, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak kapısı açılacak. Emekliler Günü’nde açıklanacak karar olumlu çıkarsa, emekliler çifte bayram yapacak.

7.5 MİLYON EMEKLİYE UMUT

Emekliler için umut olan dava; İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) tarafından geçen yıl açılmıştı. İMBED Başkanı Hamdi Öz, çıkacak intibak kararının emsal teşkil edeceğini belirterek, “Toplam 7.5 milyon emeklinin maaşını etkileyecek. Bundan sonra emekli olanlara da olumlu yansıyacak” diye konuştu.

BAĞ-KUR’LU UNUTULMASIN

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak zammının şart olduğunu söylüyor. Bu arada 2000 yılından önce emekli olan Bağ-Kur’lular da, “İntibak zammından bizler de yararlanamadık. Maaşlarımız çok düşük. SSK’lılara verilen intibak zammı, bizlere de yansıtılmalı” diyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ