logo

765 Köy ve Mahallede Ara Seçim İçin Sandık Kuruldu

765 Köy ve Mahallede Ara Seçim İçin Sandık Kuruldu

İstanbul’da 14 mahallede ve yurt genelinde 764 köy ve mahallede ölüm ya da farklı nedenlerle boşalan muhtarlık, Afyonkarahisar Güney’de belde belediye başkanlığı seçim yapılıyor.

Bu gün çeşitli nedenlerle boşalan muhtarlık seçimi için İstanbul’da 14 mahallede, yurt genelinde 764 köy ve mahallede sandık kuruldu. Ara seçimde sandığa gidecek vatandaşlar oy kullanma işlemi sırasında sokak kısıtlamasından muaf tutuluyor.

Yargı süreci sonuçlanan, 7 yılın ardından belde statüsü kazanan Afyonkarahisar Güney’de belde belediye başkanlığı seçimi yapılıyor. Seçmenler ve görevliler de sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuluyor.

Ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen mahalle ve köylerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bugün ara seçimler gerçekleştiriliyor.

İSTANBUL’DA 11’İ KADIN 62 ADAY YARIŞIYOR

Türkiye genelinde 765 yerde sandığa gidilecek seçimde, İstanbul’da da 14 mahalle yeni muhtarlarını belirleyecek.

71 bin seçmen sandık başına gideceği İstanbul’da muhtarlık için toplam 62 aday yarışırken, adayların 11’ini kadınlar oluşturuyor.

İstanbul’da Bayrampaşa ilçesi Vatan Mahallesi’nde 6, Kağıthane ilçesi Telsizler Mahallesi’nde 4, Eyüpsultan Silahtarağa Mahallesi’nde 3, Beşiktaş Cihannüma Mahallesi’nde 2, Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi’nde 3, Güngören Sanayi Mahallesi’nde 7, Şişli Mecidiyeköy Mahallesi’nde 10, Şişli Feriköy Mahallesi’nde 3, Çatalca’da Ormanlı Mahallesi’nde 7, Kaleiçi Mahallesi’nde 5, Beyoğlu’nda Asmalı Mescit Mahallesi’nde 2, Kalyoncu Kulluğu Mahallesi’nde 5, Katipmustafa Çelebi Mahallesi’nde 3 ve Beykoz Anadolu Kavağı Mahallesi’nde 2 aday, Mecidiyeköy 3, Ormanlı, Anadolu Kavağı, Feriköy, Katipmustafa Çelebi, Asmalı Mescit, Cihannüma, Vatan ve Sanayi mahallelerinde birer kadın, muhtarlık için sandıkta mücadele edecek.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ