logo

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLANIYOR

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLANIYOR

Bu yıl “Ben Ana Yasayım” sloganıyla yola çıkan Ataşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü konser sergi ve söyleşilerin yer aldığı çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Ataşehirli kadınlar, Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ etkinliklerine yoğun ilgi gösteriyor.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Üreten Kadınlar Ataşehir’de Buluşuyor”, “Ataevleri Sihirli Dokunuşlar Sergisi” ve “Kadına Dair Resim Sergisi’nin” açılışlarını gerçekleştirdi.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden kadınlar, “Kadın Buluşmaları” projesi kapsamında Ataşehir’de bir araya gelerek el emeği, göz nurları eserlerini 4 Mart Cumartesi günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sergiledi.

Çiniler, ehram dokumalar, ahşap kakmalar, organik tarım ürünleri gibi pek çok ürünün sergilendiği etkinlikte, 2014 yılında büyük maden faciasına tanık olan Somalı kadınların “Kömürün İsi, Sabunun Misi” sloganıyla sundukları ürünler, kokularıyla olduğu kadar anılarıyla da yüreklere işledi.

Bir başka açılış ise 2016 yılında Ataevlerindeki çeşitli hobi kurslarına katılan 1700 kadının yaptığı ürünlerden oluşan “Ataevleri Sihirli Dokunuşlar Sergisi” oldu.

Sergide kursiyerlerin yapmış olduğu el sanatları, ahşap boyama, biçki-dikiş, makine nakışı, deri çanta, aksesuar işlemeciliği ve iğne oyası olmak üzere farklı branşlarda aktif olarak çalışmaları yer alıyor.

Açılışlara CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile çok sayıda Ataşehirli katıldı.

Adını annelik ve resimle birleştiren “Ana Renkler Projesi” kapsamında eğitim gören kursiyerlerin “Kadına Dair” resim sergisi de Cemal Süreya Etkinlik Sergi Salonu’ndaydı.

2010’dan bu yana projeye katılan onlarca kadın resim yapmayı öğrendi, heyecanlarını, umutlarını renklerle anlattı.

“Kadına Dair” Resim Sergisi 15 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

“Ataevleri Sihirli Dokunuşlar Sergisi” ise Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde 8 Mart Çarşamba gününe kadar, 10.00 ile 22.00 saatleri arasında açık.

Etkinlikler kapsamında MSKM Halit Akçatepe Sahnesi’nde ise Ataşehir Belediyesi Emekçi Kadınlar Korosu sahne aldı, Ataşehir Belediyesi Üreten Kadınlar Defilesi yapıldı.

Son olarak da “Baba Ben Geldim” adlı oyunla Ümmiye Koçak yönetimindeki Mersin-Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu sahne aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ