logo

8 Mart’ta Kadınlar Günü’nü FERFENE’yle Kutlandı

8 Mart’ta Kadınlar Günü’nü FERFENE’yle Kutlandı

cankirili_kadinlar_ferfene_Ataşehir’de bir araya gelen Çankırılı kadınlar birlik ve beraberlik içinde 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladılar. Buruk kutlamada Şehit Pilot Mustafa Delikanlı’ya dualar edildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları ve Çankırı Palatformu Kadınlar Kolu tarafından ortaklaşa “FERFENE”de 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladı.

Ataşehir Örnek Mahallesi’nde düzenlenen “Ferfene”ye önceki gün Konya’daki askeri uçak kazasında şehit olan Ilgazlı Şehit Pilot Mustafa delikanlı için yapılan dualar ile başladı.

cankirili_kadinlar_ferfene_dygu

Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları ve Çankırı Palatformu Kadınlar Kolu tarafından ortaklaşa düzenlenen “FERFENE”, Yaren Meclisi’nden sonra Çankırı kültürü ve gelenekleri arasında önemli yer alıyor.

Kadınla arasında düzenlenen ve “ferfene”yi yeni kuşaklara tanıtıp aktarmayı amaçlayan ve Özkan Ergün ile birlikte sahne alan sanatçıların seslendirdiği yöre türküleri eşliğinde folklorik kıyafetlerle oyunların da oynandığı etkinlik, Çankırılı kadınlardan yoğun ilgisini gördü.

cankirili_kadinlar_ferfene_kadir

 

8 Mart Pazar Günü 13:00 – 16:00 arasında gerçekleşen FERFENE’ye CHP İstanbul Milletvekili ve 25. Dönem CHP İstanbul 1. Bölge önseçimli Aday Adayı Kadir Gökmen Öğüt, Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Duygu Adıgüzel, CHP Kadın Kolları Başkanı Sakine Yeşildağ ve yöneticileri, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül ve yöneticileri, çeşitli dernek, birlik ve STK’ların kadın kolları başkan ve temsilcileri  ile Çankırılı kadınlar katıldı.

cankirili_kadinlar_ferfene_ak_partiÇankırı’nın köklü gelenekleri arasında yer alan Ferfene, Çankırı Yaren kültüründen sonra Çankırılıların sosyal yaşamında önemli yer tutuyor. Geçmişi Yaren gibi çok eskilere dayanan Ferfene, kadınlar ve erkekler arasında ayrı ayrı düzenleniyor. İş bölümü içerisinde yiyecek ve diğer ihtiyaç maddelerinin ferfeneye katılanlar tarafından ortaklaşa temin edildiği etkinliklerde döneme göre eğlenceler de yer alıyor.

cankirili_kadinlar_ferfene_chp

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ