logo

81 İL, 81 KADIN, 81 FİDAN 8 MART PAKI’NDA

81 İL, 81 KADIN, 81 FİDAN 8 MART PAKI’NDA

8_mart_fidanAtaşehir Belediyesi’nin 8 Mart’ta İstanbul’da ağırlayacağı Türkiye’nin 81 ilinden gelen kadınların getirdikleri fidelerin dikileceği park “8 Mart” adını alacak.

Ataşehir Belediyesi, Türkiye’nin 81 ilinden gelen kadınları 8 Mart’ta İstanbul’da ağırlayacak. Kadınların kendi illerinden getirdikleri fideleri dikerek oluşturacakları “meyve bahçesi”nin yer alığı parka 8 Mart Parkı adı verilecek.

Ataşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Türkiye’nin 81 ilinden gelen kadınlarla birlikte 8 Mart Parkı’nı açacak. Kadınlar, beraberlerinde getirdikleri meyve fidelerini dikerek park içinde bir meyve bahçesi oluşturacak.

Adana’nın portakalı, Malatya’nın kayısısı, Amasya’nın elması, Manisa’nın Artvin’in zeytini, Afyon’un kirazı, Kırşehir’in cevizi, Rize’nin inciri, Bursa’nın şeftalisi, Diyarbakır’ın armutu ve Türkiye’nin 81 ilinden gelen fideler artık İstanbul Ataşehir’de meyve verecek.

Rize’de “yeşil yol”  direnişine katılan, Artvin’de altın madenine karşı mücadele eden, Yırcalı’da gövdelerini zeytin ağacı katliamına siper eden, Mersin’den Özgecan davası nöbeti tutan, Soma’da eşlerini, oğullarını kaybeden, Diyarbakır Sur’da göçe zorlanan kadınlar 8 Mart’ta Ataşehir’de buluşacak.

Erkek şiddeti nedeniyle Şubat ayında yitirdiğimiz Adanalı Türkan Sarıkaya’nın annesi ile Türkiye’nin dört bir yanından kadına yönelik şiddetin tanığı ve muhatabı olan kadınlar 8 Mart Parkı’nda oluşturacakları meyve bahçesini İstanbullu kadınlara emanet edecekler.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin davetiyle bir araya gelecek olan kadınlar, Türkiye’ye birlik, dayanışma ve mücadele mesajı verecek.

Atatürk Mahallesi Meriç ve Yakut caddeleri kesişimi, Şifa ve Şubat sokakları arasında yer alan 8 Mart Parkı’nın açılışı ve fidan dikimi saat 11.00’da başlayacak.

8 Mart Parkı Açılışı Ve Fidan Dikimi

Tarih: 8 Mart Salı

Saat: 11.00

Yer: 8 Mart Parkı – Atatürk Mahallesi – Meriç ve Yakut caddeleri kesişimi, Şifa ve Şubat sokakları arasında

8 MART- Konum 1

8 MART- Konum 2

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ