logo

81 İLDEN 81 FİDANLI ‘8 MART KADIN ELİ PARKI’ AÇILDI

81 İLDEN 81 FİDANLI ‘8 MART KADIN ELİ PARKI’ AÇILDI

8_mart_kadin_eli_parkAtaşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, 81 ilden gelen kadınlarla birlikte meyve fidanı diktikleri 8 Mart Kadın Eli Parkı’nı açtılar.

81 ilden gelen kadınlar 81 fidan dikerek Ataşehir’de “8 Mart Kadın Eli Parkı”nı açtı

Ataşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, 81 ilden gelen kadınlarla birlikte 8 Mart Kadın Eli Parkı’nı açtı.

Kadınlar, beraberlerinde getirdikleri meyve fidelerini dikerek park içinde bir meyve bahçesi oluşturdular. 8 Mart Kadın Eli Parkı’ndaki bu meyve bahçesine; Adana’nın portakalından Malatya’nın kayısısına, Amasya’nın elmasından, Manisa’nın Artvin’in zeytinine, Afyon’un kirazından Kırşehir’in cevizine, Bursa’nın şeftalisinden Diyarbakır’ın armutuna kadar 40 farklı fide dikildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin ev sahipliği yaptığı açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile birlikte çok sayıda kadın katıldı.

Rize’de “yeşil yol”  direnişine katılan, Artvin’de altın madenine karşı mücadele eden, Yırcalı’da gövdelerini zeytin ağacı katliamına siper eden, Mersin’den Özgecan davası nöbeti tutan, Soma’da eşlerini, oğullarını kaybeden, Diyarbakır Sur’da göçe zorlanan kadınlar 8 Mart’ta Ataşehir’de buluştu.

Erkek şiddeti nedeniyle Şubat ayında yitirdiğimiz Adanalı Türkan Sarıkaya’nın annesi ile Türkiye’nin dört bir yanından kadına yönelik şiddetin tanığı ve muhatabı olan kadınlar 8 Mart Kadın Eli Parkı’nda oluşturdukları meyve bahçesini İstanbullu kadınlara emanet ettiler.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Edirne’den Kars’a, Artvin’den Hatay’a, Manisa’dan Adana’ya Türkiye’nin bütün kadınlarını saygıyla selamlıyorum. Anadolu’nun dört bir yanından buraya meyve fideleri taşıyan sevgili kadın arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Bu ülkede en büyük çileyi kadınlar çekiyor. Şiddet, yoksulluk, işsizlik en fazla kadınları vuruyor. Ama en çok da kadınlar direniyor. Hayatın devamı için, çocuklarının geleceği için her türlü haksızlığa, eşitsizliğe, zulme karşı en ön safta mücadele ediyorlar. Kadın cinayetlerine karşı da, doğa katliamına karşı da, iş cinayetlerine karşı da, sürgünlere, savaşlara karşı da direnen sizlersiniz. Bugün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 8 Mart Kadın Eli Parkı’nı birlikte meyve bahçesine dönüştüreceğiz. 8 Mart Kadın Eli Parkı, kadın dayanışmasının ve kadın mücadelesinin simgesi olsun diyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Atatürk Mahallesi Meriç ve Yakut caddeleri kesişimi, Şifa ve Şubat sokakları arasında yer alan “8 Mart Kadın Eli Parkı”nın açılışına katılan kadınlar Türkiye’ye birlik, dayanışma ve mücadele mesajı verdiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ