logo

Fırıncılar Derneği, İBB Halk Ekmek’i Valiliğe Şikayet Etti

Fırıncılar Derneği, İBB Halk Ekmek’i Valiliğe Şikayet Etti

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, ekmeğin siyasete karıştırıldığını öne sürerek İBB’yi Valiliğe şikayet ettiklerini açıkladı.

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, İBB’ye bağlı İstanbul Halk Ekmek (İHE) Anonim Şirketi’ni İstanbul Valiliği’ne şikayet etti.

İSTANBUL HALK EKMEK (İHE)’İ İSTANBUL VALİLİĞİ’NE ŞİKAYET ETTİ

Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile İstanbulluların İBB Halk Ekmek büfelerine ve tasarruf amacıyla ekonomik olan halk ekmek ilgisinin artması üzerine harekete geçen İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, 4 Şubat 2021 tarihinde İstanbul Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü’ne dilekçe vererek İBB’ye bağlı İstanbul Halk Ekmek (İHE) Anonim Şirketi’nin yaptığı faaliyetler ile ekmeği siyasete alet ettiğini öne sürerek şikayetçi olduklarını açıkladı.

Halk Ekmek’in kamu imkanlarını kullanarak sokak ve caddelere yerleştirdiği büfelerde 1 liraya ekmek satmasının fırınlara karşı haksız rekabet ve adaletsizlik olduğu savunuldu.

BAKKAL, MARKET ARACILIĞI İLE SATIŞA SUNULMASI ÖNERİLDİ

Dilekçede, “İstanbul’a yakışmayan görüntüler oluşturan hijyen kurallarına aykırı ekmek satışı yapan büfelerin” kaldırılması istenerek “650 büfenin kaldırılması sonucu; ekmek, 9 bin zincir market ve 150 bin civarındaki bakkal, market ve benzer yerler aracılığı ile satışa sunulmalıdır” önerisi getirildi.

Dernek, dilekçesinde, “İhtiyaç sahiplerine şova yönelik ücretsiz ekmek dağıtımına son verilmesini” de istedi.

HALKA SAĞLIKLI VE HESAPLI EKMEĞİ ULAŞTIRMAYA DEVAM  EDECEĞİZ

İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama konu ile ilgili yaptığı paylaşımda,“Kim bizi nereye kime şikayet ederse etsin, biz halka sağlıklı ve hesaplı fiyata ekmeği ulaştırmaya devam edeceğiz, #HalkınEkmeği bizim kutsal davamızdır.” İfadelerine yer verdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ