logo

9. Sanata Yolculuk : Ersin Karabulut & Machine à bulles

9. Sanata Yolculuk : Ersin Karabulut & Machine à bulles

Institut français Türkiye, 10 Haziran tarihinden itibaren, geleneksel kağıt çizgi romanlar ile tamamen dijital, yeni çizgi roman formatlarıyla “melez” bir çizgi roman sergisi düzenleniyor.

Institut français Türkiye, 10 Haziran tarihinden itibaren, geleneksel kağıt çizgi romanlar ile tamamen dijital, yeni çizgi roman formatlarını bir araya getiren “melez” bir çizgi roman sergisi sunacak.

Çizer Ersin Karabulut‘un Fransızca ve Türkçe yayınladığı çalışmalarının ve Institut tarafından sunulan dijital çizgi roman çalışmaları Machine à bulles (Baloncuk Makinası) ile keşfetme fırsatı bulacaksınız.
9. Sanata Yolculuk,  26 Eylül’e kadar Pazartesi-Cuma, 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilinir.

Sergi ile ilgili aktarılan ayrıntılar şöyle: İstanbul seçkimiz, çizer Ersin Karabulut’un Fransızca ve Türkçe yayımladığı çalışmaları arasında derlenen çizgi roman sayfalarıyla zenginleştirildi. İki dilde iki güzergâha ayrılan sergi, 1981 İstanbul doğumlu bu müthiş çizgiromancının resmedilmiş dünyalarını ziyaret etmenizi sağlayacak.

Çizgi romanın diğer yeni yüzleri olarak, dijital format biçiminde ”Le grand méchant renard” ve “Phallaina”    isimli eserleri sergiliyoruz.  Bu dijital çalışmalar, Institut français “Machine à bulles ”sergisi bünyesinde yapılan dijital çizgi roman panelindeki örneklerden ikisidir.  Çizgi romanın çok yönlü ve olağan üstüdünyasını deneyimleyin, bizimle birlikte 9. Sanatın birçok yüzünü keşfedin!

ERSİN KARABULUT

1981 yılında İstanbul’da doğdu. Lise yıllarından başlayarak Pişmiş Kelle, Gırgır, Lombak, Penguen ve kurucusu olduğu Uykusuz da dahil olmak üzere birçok yayında karikatürler ve çizgi öyküler yazıp çizdi. Mimar Sinan Üniversitesi, Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu. Reklam ajanslarına storyboard ve illüstrasyonlar hazırladı. Uykusuz Dergisi’ndeki editörlük ve çizerlik görevinin yanı sıra 2016’dan beri Fransız yayınevleri Fluide Glacial ve Dargaud için çalışıp, Türkçe ve Fransızca çizgi roman albümleri üretiyor. Yurtiçi ve yurtdışında çizgi roman ve öykü anlatımı üzerine atölyeler düzenliyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ