logo

99’uncu Yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlanıyor

99’uncu Yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlanıyor

Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlandığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sağlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı Ataşehir, İstanbul, Ankara ve tüm yurtta törenlerle kutlanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İşgalci güçlere karşı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları öncülüğünde işgalci düşmana karşı verilen Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlandığı Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti‘nin kuruluşunu sağlayan büyük zaferin 99. yıl dönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı Ataşehir İstanbul, Ankara ve Anıtkabir ile yurdun diğer birçok merkezinde düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

İstanbul’da Taksim anıtına çelenk sunumu ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, İstanbul Valiliği tarafından Vatan Caddesi’nde düzenlenen geçit töreni ile devam edildi.

İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören, Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtına çelenk sunma törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1’inci Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Taksim Meydanındaki törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1’inci Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona eren resmi törenin ardından siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de anıta çelenk sundu.

İstanbul Valiliği’nde gerçekleştirilen törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1’inci Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.

İstanbul’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İstanbul Valiliği tarafından Vatan Caddesi’nde düzenlenen geçit töreni ile devam edildi. Tören nedeniyle Vatan Caddesi ve bağlı yollar trafiğe kapatıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ