logo

İlgezdi, ‘İBB Açıkladı: Ataşehir 10 Yıl Hiç Hizmet Almamış’

İlgezdi, ‘İBB Açıkladı: Ataşehir 10 Yıl Hiç Hizmet Almamış’

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda İlçe Sekreteri Onur Çivi’yi ziyaret eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, buluştuğu basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Celal Yalçın’ın adaylık açıklamasına katıldığı CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda basın mensupları ile bir araya geldi.

İBB KAYIŞDAĞI’NDA İBB İLE ÇOK GÜZEL PROJE YAPIYORUZ

Yeditepe Üniversitesi’nin üstünde Kayışdağı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan yer ile ilgili projelendirme yapılacağını, hazırlanacak çok güzel bir projeyi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte hayata geçireceklerini ifade etti.

İMAR AFFI ÇIKTI DA BİRAZ RAHATLADIK

Hakkında mahkeme olmayan belediye başkanı olmadığını belirten Battal İlgezdi, mahkemelerin çoğundan aklandığını, davaların önemli miktarının da imar kaynaklı olduğunu kaydedip; “Ümraniye’de Kadıköy’den gelen 40 yıllık binalar var. Yık deniliyor. Nasıl yıkayım? İmar affı çıktı da oradan biraz rahatladık.” dedi.

DAVET EDEN DİĞER ADAYLARIN AÇIKLAMASINA GELECEĞİM

Celal Yalçın’ın adaylık açıklamasına katılan İlgezdi, parti üyesi olduğunu ve CHP’nin belediye başkanı olduğunu, adaylık açıklaması yapacak bütün CHP Ataşehr İlçe Başkanı adaylarının açıklamasına katılacağını söyleyerek; “Celal bey beni davet etti, geldim. Kendisine Başarlılar dilerim. Benim adayım olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olur. Davet eden diğer adayların açıklamasına da geleceğim.” Dedi.

BEN SEÇİMİN SÜRESİNDE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Erken seçim beklemediğini söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, seçimin süresinde olacağını düşündüğünü ifade ederek; “Ben seçimin süresinde olacağını düşünüyorum. Yeni kurulan partilere hayırlı olsun diyorum. Sandıklar kurulduğunda partiler için söylenecekler söylenir. Yerel seçimde vatandaş Ataşehir’de sandığa gitmedi. Büyükşehir’de 2 seçimde yüzde 60 alırız dedim ve aldık. Niye aldık? Sandığa gitmeyenler 23 Haziran’da sandığa gitti. İstanbul’u kazanacağımıza inan kimse inanmıyordu.” Diye konuştu.

MESAİ SAATLERİ İÇERİSİNDE GEREKLİ ÖZENİ GÖSTERMELİ

Ataşehir Belediyesi’nde çalışan her bireyin sorumluluğu olduğuna işaret eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, emekten yana bir Belediye Başkanı olarak kendisinin de sorumluluğu olduğunu vurgulayarak;  “Burası devlet kurumu. Mesai saati içerisinde keyfi davranma şansımız yok. İki arkadaşımız mesai saatleri içerisinde gerekli özeni göstermemişlerdir. Müdürleri ile beraber bu iki arkadaşımızın çıkarılması uygun görüldü. Birlikte karar verildi. Onlar da yasal haklarını arıyorlar. En doğal hakları…” dedi.

HERKES KURUMUN KURALLARINA UYMAK ZORUNDA

İlgezdi, işten çıkarmalar ile ilgili soruya yanıtında; “Emekten yana bir belediye başkanıyım. Türkiye’de asgari ücretle çalışıldığı zaman ben fazlasını veriyorum. Eğer siz maaşım bir hafta gecikti diye çöp toplamıyorsanız, saat 15:30’da mesai saati içerisinde bağırıyorsanız buna kimse müsaade etmez. Herkes kurumun kurallarına uymak zorunda. Uymayan herkes işten çıkarılır.” İfadelerine yer verdi.

10 SENEDİR HİÇBİR HİZMET ALAMADIK BÜYÜKŞEHİR’DEN

10 sene hiç İBB gündemine alınmadıklarını ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilişkileri değerlendirirken; “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun işi zor. Sadece Ataşehir değil bütün İstanbul’un sorunları başında… Deprem, alt yapı sorunu, ulaşım sorunu çözülmemiş bir kent devraldı İstanbul’da.  Planların çözümü ile ilgili çalışmalar yapılıyor. 10 senedir hiçbir hizmet alamadık Büyükşehir’den. Ataşehir bu dönem öncelikli ilçeler arasında. 5 yıllık sürede söz verdiğimiz plan sorunu ile ilgili ciddi çalışma yapılıyor Büyükşehir’de. Daha önce Hem Ekrem Bey, hem de benim verdim sözü. Kısa sürede Ataşehir’de plansız yer kalmayacak. Bunu vatandaşlarımın bilmesini istiyorum.” Dedi.

ATAŞEHİR’İN MAHALLELERİNDE İMAR, YENİ ÇAMLICA’DA MÜLKİYET SORUNU

İlgezdi, “Büyükşehir Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ile imar planları konusunu görüştük. Çalışmalar sürüyoe. Planı çıkan bir mahallemiz vardı. Yenisahra Mahallesi’nin planı da revize edilecek. Bunu da sayın Başkan ile konuştuk. Yeni Çamlıca’da mülkiyet sorunu var biliyorsunuz. Bununla ilgili ciddi çalışma yapılıyor. Çalışmalara başladık Büyükşehir’de bu sorunu da çözeceğiz. ” Diye konuştu.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda www.ithaber.com ‘u temsilen Recep Kenan’ın da bulunduğu basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, gündeme dair şu açıklamalara yer verdi:

Battal İlgezdi AÇIKLAMA YAPIYOR

Gepostet von Recep Kenan am Freitag, 13. Dezember 2019

MECLİSTE AÇIKLANDI: ATAŞEHİR GEÇTİĞİMİZ 10 YILDA İBB’DEN HİÇ HİZMET ALMAMIŞ

 “Yatırımlar konusunda Ataşehir beşinci sırada. Hiç hizmet almayan 2 ilçe arasındayız. Biri Biz, ikincisi Büyükçekmece… Ataşehir geçtiğimiz 10 yılda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan 1 lira hizmet almamış. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bizzat bunu açıkladı.  Temennimiz, diğer belediyelere ne kadar hizmet ediyorsa Ataşehir de kısmetini alsın. Ayrıcalık istemiyoruz. İmar sorunumuzun bir an evvel çözülmesi ve vatandaşın 40 yıldır beklediği sorununun çözülmesi gerekmektedir.”

YATIRIMLARDA ATAŞEHİR BEŞİNCİ SIRADA

“İBB Meclis 2020 yatırım programını onayladı.  Yatırımlar belli… Ataşehir beşinci sırada.  Ama henüz yatırım programına alınan projeler açıklanmadı. Biz de sormadık. Ataşehir’de Büyükşehir’in yapmak istedikleri spor kompleksleri vardı. Hazır ihalesi yapılmış durumda iki tane. Halin taşınma projesi var. Ataşehir’deki metro istasyonları var. Yatırımda beşinci sırada olduğumuza göre kalan 4 yıllık sürede Sayın Başkan’ın bunları tamamlayacağını düşünüyorum.”

İNAL AYDINOĞLU KÜLTÜR MERKEZİ 2020 SONUNDA HİZMETE GİRECEK

“Kemal Sunal adıyla İçerenköy’de başlanan, İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi olarak bağışçı desteği ile yapımı süren projemizin inşaatı devam ediyor. İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi 2020 sonunda hizmete girmiş olacak. İstanbul’un en güzel kültür merkezi olacak orası. 1500 kişilik toplantı, tiyatro, konferans salonları olacak. İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi Anadolu yakasının sorununu çözecek yer olacak.”

FERHATPAŞA YILLARDIR İMAR MAĞDURU OLAN MAHALLEMİZ

“Ferhatpaşa yıllardır imar mağduru olan mahallemiz. Buranın su toplama havzasından çıkmasıyla ilgili bir sorun var. Sorun çözülmüş değil. Sorunun Büyükşehir Belediye Başkanımızla ve yetkili arkadaşlarla konuşuyoruz. Sorunu çözmeye çalışıyoruz.”

HAYVAN BARINAĞI SADECE ATAŞEHİR’İN DEĞİL İSTANBUL’UN SORUNU

“Hayvan barınağı sadece Ataşehir’in değil İstanbul’un büyük sorunu. Ferhatpaşa’da Büyükşehir’in mülkiyeti olan yerler var. Eğer bize tahsis ederse, kendi bünyemizde bir hayvan barınağı yapıp Kadıköy’den yolumuzu ayırmak istiyoruz. Mülkiyet devri ile ilgili sorunlar çıkıyor. İBB Meclis çoğunluğu Ak Parti grubunda çünkü. Süreci beraber izleyeceğiz.”

BU İNSANLAR NEREYE TAŞINACAKLAR. MAĞDURLAR

“Yensahra’da yıkım kararı olan binalarla ilgili devletin boşaltılması ile ilgili yazılar geldi. Bizi sıkıştırıyorlar. Daha önce birkaç kez ertelendi. Fakat önümüz kış. İstanbul’da deprem bekleniyor. Bir yandan yıkılması gerekiyor, diğer yandan; bu insanlar nereye taşınacaklar. Mağdurlar… İki derede bir arada biz kaldık. Devletin yetkili kurumları ile birlikte ne karar verilirse onu birlikte uygulayacağız.”

SON 6 AYDA 7 TANE İNŞAAT RUHSATI VERDİK

“Biz maaşlarımızı ödüyoruz. Ancak yatırım yapmamız da gerekiyor. Ekonomik kaynak yok. Türkiye’de ciddi bir ekonomik kriz var. İnşaat sektörü durmuş durumda. Belediyelerin en büyük kaynakları inşaat sektörüdür. Son 6 ayda 7 tane inşaat ruhsatı verdik. Onlar da 3’er 5’er katlı binalar. Küçük projeler. Sektörden talep yok. Ülke çok zor koşullardan geçti. Bu günler de atlatılır. Ekonomik kriz atlatılır, önümüzdeki günler daha güzel olur.”

VATANDAŞ BİZİ İŞ BULMA KURUMU GİBİ GÖRÜYOR

“Oy veren vermeyen herkes bizim vatandaşımız. Kimse bizi belediye başkanı olarak görmüyor. İş bulma kurumu gibi görüyor. Durum çok kötü… Vatandaş haklı, ciddi bir sıkıntı var. İşsizlik kötü.”

SOKAKTA ÇALIŞAN, EMEK KOYAN, ALIN TERİ DÖKENİ İŞE ALDIM

“İBB’nin kariyer üzerinden işe alımları konusunda Sayın İBB Başkanı’nın aldığı karardır. Ben saygı duyarım. O konuda yorum yapmam doğru olmaz. Ben sokakta çalışan, emek koyan, alın teri döken, bayrak asan çocukları işe aldım. Mağdur olan Ak Partili,  CHP’li, MHP’li, Saadet Partili, HDP’lileri işe aldım. Önümü kesti, ekmek param yok dedi. Ak Partili mahalle temsilcisini işe aldım 6 yıl beraber çalıştık.”

FERHATPAŞA’DA KAÇAK YAPILARIN HEPSİNE ZABIT TUTULDU

“Ferhatpaşa’da kaçak yapıların hepsine zabıt tutuldu. Hepsiyle ilgili Zabıta işlemlerini yaptı. Yıkım kararı aldık. Benim olmadığım süreçte yapılmış. Kiraya verilmiş. Yıkmak zor mu? Zor. Kaçak yapıların mülkiyet sahipleri ile toplantı yaptım. Yasallaştırın dedim. Çoğu da imar affına müracaat etmiş. Şu anda kaçak durdu. Çivi dahi çakılmıyor.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ