logo

İlhami Yılmaz’dan İSMEK Çalışanlarına Mobbing İddialarına Yanıt

İlhami Yılmaz’dan İSMEK Çalışanlarına Mobbing İddialarına Yanıt

Meclis gündemine taşınması üzerine İSMEK çalışanlarına Mobbing iddialarına yanıt veren İlhami Yılmaz, konu ile ilgili İBB ve İSMEK tarafından yapılan açıklamaları aktardı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin İSMEK çalışanlarına söylediği iddia edilen aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeleriyle ilgili inceleme başlattıklarını söylediğini de aktaran CHP Meclis Grup Başkanvekili İlhami yılmaz, İBB açıklamasında asılsız haberin toplantının gerçekleştiği Ağustos 2019’dan 5 ay sonra ve İSMEK’te başlatılan soruşturmalar ve bu kapsamda yapılan iş akdi fesihlerini takiben tekrar gündeme getirilmiş olmasına dikkat çekildiğini söyledi.

İBB’DEN AÇIKLAMA: HABERDE YER ALAN İDDİALAR GERÇEK DIŞIDIR

“16 milyona hitap eden bir belediyenin genel sekreter yardımcısının böyle bir şey söylemesi mümkün müdür? Bir de onları aşağılayacak… Hiç böyle bir şey söylenir mi?” diye sorarak ve “Aslında bunu okumak gereksiz ama Meclis üyesi arkadaşımız gündeme taşıdı.” Diyerek, İBB tarafından kamuoyuna yapılan açıklamayı okudu:

Taşınan İSMEK binaları ile ilgili 2018 – 2019 eğitim dönemi için deprem, yangın ve elektrik yönetmeliklerine uygunsuzluk raporları doğrultusunda gerekli iş ve işlemler yapılmıştır.

19 Ağustos 2019 Pazartesi günü İSMEK Bölge Sorumluları ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürü ile İBB Saraçhane binasında; sorumluluklar ve yeni dönem kayıtları ile ilgili değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

Bu toplantıda, her bir bölge sorumlusuna ayrı ayrı söz verilerek kendilerini tanıtmaları istenmiş, mezuniyetleri, bölgelerinde kaç yıldır çalıştıkları, formasyon belgelerinin olup olmadığı, bölgesinde kaç okul olduğu, okulları ne sıklıkta ziyaret ettikleri ve bölgesi ile ilgili her türlü sorunları, önerileri ve değerlendirmeleri alınmıştır.

Anılan toplantıda kişilerin temel hak ve özgürlüklerini konu alan herhangi bir konuşma gerçekleşmemiş olup geçen ay itibari ile İSMEK kadrosuna alınan öğretmenlerimiz arasında da böyle bir ayrıma gidilmediği açıkça görülecektir.

Giyimi kuşamı nedeniyle hiçbir kadın çalışanımız mağdur edilmediği gibi bu hususta herhangi bir ayrımcılıkta yapılmamaktadır. Diğer yandan insanların yaşam tarzları ve medeni halleri üzerinden aşağılandığı iddia edilen kişilerle anılan yöneticinin medeni halinin aynı olması da haberin gerçek dışı olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Daha önce benzer gerçek dışı haberler sosyal medya üzerinden yayınlanmış olup daha sonradan toplantıya katılan kişiler durumun bu şekilde olmadığını sosyal medyada ifade etmişlerdir. Bu asılsız haberin toplantının gerçekleştiği Ağustos 2019’dan 5 ay sonra ve İSMEK’te başlatılan soruşturmalar ve bu kapsamda yapılan iş akdi fesihlerini takiben tekrar gündeme getirilmiş olması haberlerin gerçek dışı ve art niyetle kaleme alındığını göstermektedir.

Gazetede yer alan ithamlar toplantının içeriği ile örtüşmemektedir. Haberde yer alan iddialar gerçek dışıdır. İBB olarak kamuya hizmet etmek dışında başka bir amacımız yoktur.”

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU’DAN AÇIKLAMA

CHP Meclis Grup Başkanvekili İlhami yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin İSMEK çalışanlarına söylediği iddia edilen aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeleriyle ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Tuzla’daki Metro Hattı töreninde konu ile ilgili açıklama yaptığını da kaydeden İlhami Yılmaz, konu ile iddialarda bulunan basın kuruluşlarının geçmiş İBB yönetimi ile ilişkileri olduğunu kaydeden İmamoğlu’nun açıklamasında; “Benim olduğum hiçbir yerde hiçbir çalışma ve yol arkadaşım, hiç kimseye -ister çalışma arkadaşlarımdan birisine ister herhangi bir vatandaşa- inancından, etnik kökeninden, yaşam biçiminden, giyim ve kuşamından dolayı hiçbir şekilde hakaret edemez, incitemez. Zira bu şekilde davranan bir insan zaten benimle çalışmak istemiyor demektir. Bu insanla benim yan yana durma şansım yok. Böyle bir insanın da benim yanımda yeri olamaz.” İfadelerine yer verdiğini kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ