logo

Yetkililer Vicdani Sorumluluktan Nasıl Kurtulacaklar?

Yetkililer Vicdani Sorumluluktan Nasıl Kurtulacaklar?

İBB görüşmeleriyle ilgili Meclisi bilgilendiren CHP’li Üye Sadık Kayhan, komisyon kurmayı önerdiği Ak Parti Grubuna, “Ataşehir’in sorunlarını, birlikte iletelim. Birlikte çözüm bulalım.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İmar Planlarıyla ilgili İBB ilgili birimlerde yürüttükleri çalışmalar ile ilgili bilgi veren Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, İmar Planlarını ilgili müdürlüklerle görüşerek belli bir noktaya getirdiklerini ancak Komisyon üyelerinin çoğunluğu AK Parti’den olduğu için dalga geçer gibi konuştuklarını, çözüm için AK Parti Meclis üyeleriyle bir komisyon kurarak, Ataşehir’in sorunlarının çözümü ve mahallelerdeki emsal farklarının ortadan kalkması birlikte mücadele edilmesi önerisinde bulundu.

İBB İmar komisyonunda bulunan iki dosyadan birinin ret edileceğinin söylendiğini kaydeden CHP’li üye Sadık Semih Kayhan, Kayışdağı ve İnönü ile Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahallelerinin dosyalarının İmar Komisyonunda olduğunu söyledi.

KAYHAN, “DEPREMİN DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Yakın geçmişte Elazığ, Malatya ve Manisa’da meydana gelen depremlere dikkat çeken, Türkiye’nin risk haritasının belirlendiğini, 1999 depreminden sonra yöneticilerin gerekli düzenlemeleri yapmadıklarını kaydeden CHP’li üye Sadık Semih Kayhan, depremin değil binanın öldürdüğü gerçeğinden yola çıkarak; “Yetkililer vicdani sorumluluktan, öbür dünyada hesap vermekten nasıl kurtulacaklar? Merak ediyorum.” Dedi.

İBB İMAR KOMİSYONU: “O GÜN ÖYLEYDİ BU GÜN FARKLI”

Birkaç aydır Ataşehir’in imar sorunları ile ilgili görüşmeler sonuca geldik. 1/5000’lik ve 1/1000’lik uyulama planında toplantıda bilgi verdik.  Onaylanması için Büyükşehir İmar Komisyonu, arkasından da Meclisin onayı gerekiyor. CHP’li imar komisyonu üyeleri ile birlikte Ak Partili üyelerle görüşmek istedik. Yaptığımız görüşme maalesef bizi üzdü. Şu anda İmar Komisyonunda bekleyen dosyalardan bir tanesi olan İnönü ve Kayışdağı’ndaki toplulaştırma alanları ile ilgili yapılan plan değişikliği ile ilgili itirazları sorduğum. Planın geldiği şekliyle, yani; kendilerinin yaptığı şekliyle kabul edilmesini istedim. Verilen bilgi; -biz toplulaştırma alanı ile ilgili planın tamamını iptal edeceğiz. Yıllar önceki plana döneceğiz. Dere bandı ve diğer bölgedeki toplulaştırma ile ilgili olumsuz görüş belirteceğiz. Bilginiz olsun.-  Ben ısrar ettim. Bunu siz yaptınız dedim. Siz onayladınız. Meclisten siz geçirdiniz. 1/5000’liği bize gönderdiniz. Askı süresi bitti. İtirazlar için geldi. Kendi planınızı bu gün niye iptal ediyorsunuz? Komisyon başkanı arkadaşımızın dediği; -o gün öyleydi bu gün farklı. Buralar yeşil alan olarak kalsın.- şeklindeydi.”

CHP’li Meclis üyesi ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İMAR KOMİSYONU ÜYELERİ BİZİMLE DALGA GEÇİYORLAR”

2.dosyamız, Kadir Topbaş’dan bu tarafa Meclisten geçen, itirazlar olan Mustafa Kemal Mahallelerinin planlarıyla ilgili.  Yıllardan beri komisyonda bekliyor. 3. İBB Başkanı oldu. Dedik ki Yenisahra Barbaros mahallelerine  verilen 5 bin metrekare tamamlandığındaki 2.5 E (Emsal) ve Örnek Mahallesi, Ümraniye’nin mahalleleri 2.5 E (Emsal).  Ortasında kalan bu iki mahalleye verdiğiniz E (Emsal) 1.6, bir çok yerde de 1.44. Bunun vicdanen doğru olmadığını düşünüyoruz.  Diğer mahalleler ile eşit yapmak gerekir. Arkadaşımızın bana verdiği cevap şu; -1.6 oraya yeter. Diğer mahalleleri de 1.6’ya indirelim.-  böyle dalga geçer gibi bir yaklaşım. Ben de o zaman Üsküdar, Ümraniye gibi bütün çevre ilçelerde 1.6 yapalım dedim. Bütün bölgeler 1.6 E (Emsal) olsun. Eşitlik olur en azından… Ben de bu durumu AK Parti grubu ve mahalleler ile paylaşacağımı kendilerine ilettim.  Tekniğe dayanmayan böyle bir kararı hepinizin, tüm Ataşehirlilerin takdirine bırakıyorum.

BU ŞARTLARDA ATAŞEHİR’İN SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ ZOR

Bu şartlarda önümüzdeki deprem gerçeğinin de var olduğunu dikkate alarak, Ataşehir’in sorunlarının çözülmesi zor.  Benim özellikle Ak Parti gurubundaki arkadaşlarından ricam; eğer sizler de Ataşehir’in planları ile mücadele etmeyi kabulleniyorsanız, gelin birlikte bir komisyon kuralım. Bizim ve sizin meclis üyelerimizden. Oradaki yönetimlere Ataşehir’in sorunlarını, sıkıntılarını ve taleplerini birlikte iletelim. Birlikte çözüm bulalım. -O gün öyleydi, bu gün böyle- mantığıyla Ataşehir’in sorunları çözülmez.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ