logo

Van, Bahçesaray’daki Çığ Faciasında Can Kaybı 33 Oldu

Van, Bahçesaray’daki Çığ Faciasında Can Kaybı 33 Oldu

Van, Bahçesaray’da karayoluna düşen çığın altında kalan minibüsteki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine 2. çığ düştü. Çığ altında kalan 33 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Van’ın Bahçesaray ve Çatak ilçeleri arasında ikinci kez düşen çığda aralarında şehit olan güvenlik görevlilerin de bulduğu 33 kişinin hayatını kaybettiği ve 53 kişinin yaralandığı açıklandı.

Van – Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde dün düşen çığın altında kalan iş makinesi ve minibüsteki 7 kişinin kurtarıldığı, 5 kişinin ise yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Kurtarma ekibinin çalışmaları sırasında 2. Çığ düşmesinden sonra yapılan açıklamada; 8’i jandarma, 3’ü güvenlik korucusu 1 itfaiye eri ve 9 sivil olmak üzere 21 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

Çığ altında kalan AFAD Van İl Müdürü ile Birlik Müdürünün hastanede tedavi gördüğü bilgisi verilen açıklamada, “Olaya müdahale için bölgedeki AFAD il müdürlüklerinden 67 arama kurtarma uzmanı 11 araçla alana sevk edildi. Ayrıca 75 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi ile 2 araç, Ankara’dan askeri uçakla bölgeye gönderiliyor.” ifadeleri kullanıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ