logo

Özkaya, ‘Planlar Yapılırken İhtiyaçlar Dikkate Alınır’

Özkaya, ‘Planlar Yapılırken İhtiyaçlar Dikkate Alınır’

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, İBB Meclisi Şubat ayı toplantılarında görüşülerek onaylanan Ataşehir’e ait imar planları ile ilgili görüşlerini aktardı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Meclisi Şubat ayı toplantılarında görüşülen Ataşehir’in mahallelerinden Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerinin imar planlarının oy birliği ile geçerek geldiği İBB Meclisi’nde Ak Parti Grubunun oyları ile kabul edildiğini kaydeden Mehmed Emin Özkaya, İçerenköy ve Küçükbakkalköy ile Kayışdağı ve İnönü mahallelerine ait planlarının geri çekildiğini kaydetti.

Recep Kenan tarafından www.itvhaber.com adına Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya ile gerçekleştirilen söyleşide Ataşehir’in Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerinin imar olanlarının İBB Meclisi’nde Şubat ayı toplantısında Ak Parti Grubu oyları ile kabul edildiğinin altı çizildi.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR MAHİYETİNDE DÖNÜŞLER ALDIK

Planla ilgili geri dönüşlerin olumlu olduğunu ifade eden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, aylardır planların ne zaman onaylanacağı yönünde sorular geldiğini, “Özellikle bu iletişim halinde olduğumuz vatandaşlardan teşekkür mahiyetinde dönüşler aldık.” Dedi.

PLANLAR MECLİSTE ONAYLANARAK GEÇTİ

Mehmed Emin Özkaya, “Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahalleleri ile ilgili imar planları 13 Şubat Perşembe günü İBB Meclisinde görüşülerek kabul edildi. İmar komisyonundan Ak Partili ve CHP’li üyelerin oy birliği ile aktarılarak Mecliste geldi. Meclis görüşmelerinde CHP’li üyeler karara katılmadı. Ak Parti oyları ile ve oy çokluğuyla Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerinin planları mecliste onaylanarak geçti. Askı ve onay süreci başlamış oldu. Hayırlı olsun diyorum.” Şeklinde açıklama yaptı.

DÖNÜŞÜME ORTAM SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN GEÇTİ

Özkaya, açıklamasında; “Hukuki süreç devam ediyor. Bölgedeki vatandaşların uzun süredir beklediği plan bu. Büyükşehir belediyesi planlamasını uzun süredir yapıtı. Geçtiğimiz dönemin sonlarında gündeme geldi. Komisyondan oy birliği kararıyla gelmesi önemli bir detay. Vatandaşı daha fazla bekletmemek adına, dönüşüme ortam sağlayacağını düşündüğümüzden dolayı, bizim oylarımızla Meclisten geçmiş oldu.”  İfadelerine yer verdi.

DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRECEK PLAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Emsal ile ilgili değerlendirmelerini de aktaran Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda, planlama etikleri içerisinde olması gereken emsalin verildiğini kaydederek; “Bana emsal noktasında olumsuz gelen bir durum yok. Vatandaşımızın şunu da bilmesi lazım; bu planlar meclise ilk geldiğinde Meclise ilk geldiğinde emsal oranları 1.50 ve 1.75’ti. Yükseklik sınırı da 8 ve 10 kat olarak belirlenmişti.  1.50 olan 1.75’e, 1.75 de 2.0’a çıkarıldı. Yüksekliler de 10 ve 12 kata çıkarıldı. Vatandaşımızın lehine artış sağlanmış oldu. Bu planın dönüşümü gerçekleştirecek plan olduğunu düşündüğümüz, vatandaşımızın daha fazla bu süreci beklememesi adına bu karara olumlu anlamda oy kullandık.”  

DEĞERLENDİRME İLE BİRLİKTE MECLİSE GELECEK

İnönü Kayışdağı ve İçerenköy ile Küçükbakkalköy planlarının birlikte değerlendirildiğinin altını çizen Mehmed Emin Özkaya, “Kayışdağ ve İnönü mahallelerinin planı da Meclise gelebilirdi. İnönü Mahallesi’ndeki dere alanında yeşil band var. Yeşil band üzerinde gözüken bazı parseller var. Aynı band İçerenköy tarafında da devam ediyor.  İstanbul büyük bir metropol. Deprem gerçeği var. İstanbul’un birçok alanı dönüşümü sağladı. Ataşehir İlçemizde de plan noktasında yapılması gereken çok işler var. Yeşil banda iki planın tamamlayıcı olabileceği düşünülerek müdürlüğünde tekrar görüşülüp detaylardaki düzenlemeler yapıldıktan sonra tekrar komisyona gelecek. Komisyonun da görüşü zaten olumlu. Değerlendirme ile birlikte Meclise geleceğini düşünüyorum.” Dedi.

İMAR İSKAN BLOKLARINDA ÖRNEK DAİRE YAPILDI

 Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, Recep Kenan tarafından www.itvhaber.com adına gerçekleştirilen röportajda şu ayrıntılara yer verdi:

“Yeniçamlıca ile ilgili seçim vaadimiz vardı. TOKİ mülkiyetindeki parselleri de takip ediyoruz. İmar İskan Blokları ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Oradaki vatandaşımız sosyal konut yerine daha kaliteli konutlar talep ediyorlar. Orada bir örnek daire yapıldı. Ben de eşlik ederek örnek daireyi gösterdik. Çok da memnun kaldılar. Süreci devam ettiriyoruz. Seçimin sonucu ne olursa olsun vatandaşımızın hak ettiği noktada elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

PLANLAR YAPILIRKEN İHTİYAÇLAR DİKKATE ALINIR

“İlçe Belediyemizin söyledikleri emsal anlamında belki söyledikleri rakama tekabül edebilir. Ancak, bölgenin planları yapılırken vatandaşların ve bölgenin artan ihtiyaçları da dikkate alınarak yapılıyor. Ve emsaller ortaya konuluyor. Komu mahallelerde emsal bu kadar burada niye bu kadar diye bakmak eksik kalmış olur. Planlama noktasında bu işin etiğini bilenler daha iyi bilir. Bölgenin dönüşüm sağlandıktan sonra çocuklarımız, gençlerimiz için park alanları, kültürel alanlar spor alanları da oluşturmamız gerekecek. Bunları sağlamadan sıkışık bir yaşa alanı oluşturmak sağlıklı olmayacaktır.”

YENİ ÜYELERİ AİLEMİZE KATIYORUZ

“Ak Parti İstanbul ve beraberine Ataşehir teşkilatı olarak son zamanda üye çalışmalarına ağırlık verdik. Göreve geldiğimde seçim maratonuydu. Seçim sonrasında arkadaşlarımızla istişare ederek karar almıştık. Biz üye çalışmasına başlamıştık. İl Başkanlığımız da aynı doğrultuda öneri ve talimatları oldu. Üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Yeni üyeleri ailemize katıyoruz. Üye sayımız 57 bine dayandı. Bin 5 yüz yeni üye katıldı Ataşehir’de ailemize…”

AİLEMİZİ BÜYÜTMEYE GENİŞLETMEYE DEVAM EDİYORUZ

 “Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı bin 100 teşkilat mensubunun olduğu salonda bir program gerçekleştirdik. İstanbul’da partimize 45 bin yeni üye kazandırdık. Ailemizi büyütmeye genişletmeye devam ediyoruz.”

VATANDAŞIMIZIN LEHİNE ÇALIŞMALARI TAKİP EDİYORUZ

“Ataşehir’de bundan önceki 10 yılda olduğu gibi bu gün de vatandaşımızın lehine çalışmaları takip etmeye devam ediyoruz. Yeni Çamlıca bölgesinde bakanlığımız ile birlikte sorunlarını çözme adına görüşmelerimiz devam ediyor. Sayın Bakanımızdan randevu talebimiz oldu. İnşallah yakın zamanda görüşeceğiz. Oradaki sorunlara çözüm üretip yıllar süren sorundan kurtarmış olacağız.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ