logo

İstanbul’daki Evsizlere Spor Tesisinde Barınma Olanağı

İstanbul’daki Evsizlere Spor Tesisinde Barınma Olanağı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul’daki evsizler için belirledikleri izolasyon merkezi olarak belirlediği hijyen koşulların sağlandığı Eyüp Tevfik Aydeniz Spor Tesisinde misafir ediyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul’daki evsizler için belirledikleri izolasyon merkezlerinden dezenfekte ederek hijyen koşulların sağlandığı, yatak aralıklarının 2 metre olduğu ve yemekhanede 1.5 metre aralıklı masaların yer aldığı Eyüp Tevfik Aydeniz Spor Tesisini vatandaşların hizmetine açtı.  

İstanbul'da hiç kimse kendini yalnız hissetmeyecek.Sokakta kalan vatandaşlarımızı,sağlık kontrollerini düzenli olarak yapacağımız, barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayacağımız merkezlerde ağırlıyoruz. ALO 153'ten bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz. #BirlikteBaşaracağız

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 29 Mart 2020 Pazar

Alibeyköy Tevfik Aydeniz Spor Tesisi, sokakta yaşayan erkeklerin, Kayışdağı’nda yeni oluşturulan bir barınma evi de kadınların kullanımına açıldı. Evsizler, İBB Zabıtası marifetiyle, tesislere getirilmeye başlandı. Daha önce kullanılan tesisler, koronavirüs salgınından dolayı yeni kabullere kapatılmıştı.

250 kişi kapasiteli tesiste 160 kişinin 14 gün boyunca misafir edileceğinin açıklandığı tesislere doktor kontrolünden sonra alınan evsizlerin kişisel temizliklerinin de yapıldığını gün içinde de iki kez ateş ölçümü yapıldığı kaydedildi. 14 günlük takip döneminden sonra doktorların uygun gördüklerini, Esenyurt, Kıraç ve Kayışdağı’na gönderiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ