logo

‘İBB, Anayasa’nın Öngördüğü Devletin Kendisidir’

‘İBB, Anayasa’nın Öngördüğü Devletin Kendisidir’

İBB Ekrem İmamoğlu, Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan ihtiyaç sahibi İstanbullulara destek amacıyla hazırlanan yardım kolilerinin hazırlanış sürecini yerinde inceledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “İBB’nin insanlara katkı sunma konusunda kimsenin fetvasına ihtiyacı yoktur. İBB, Anayasa’nın öngördüğü şekliyle, devletin ta kendisidir.”

100 BİNE YAKIN KİŞİNİN KENDİLERİNDEN YARDIM TALEBİ

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan ihtiyaç sahibi İstanbullulara destek amacıyla hazırlanan yardım kolilerinin hazırlanış sürecini yerinde inceleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyayı sarsan Koronavirüs salgını sürecinde 100 bine yakın kişinin kendilerinden yardım talebinde bulunduğunu açıkladı.

İMAMOĞLU, ÇALIŞMALARLA İBB TV’DEN CANLI YAYINLA PAYLAŞTI

İBB Kartal Lojistik Merkezi’nde gerçekleştirilen inceleme sırasında İmamoğlu’na Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de eşlik etti. Hijyen kuralları çerçevesinde çalışanları selamlayan İmamoğlu, çalışmalarla ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Serdal Taşkın’dan bilgi aldı. İmamoğlu, çalışmalarla ilgili bilgileri de sosyal medya hesapları ve İBB TV’den yapılan canlı yayınla hemşehrileriyle paylaştı.

EN VİCDANLI DAVRANACAK KURUMLARIN BAŞINDA İBB’NİN GELİR

Hayırsever vatandaşlardan gelen yardımlarla, İBB Kartal Lojistik Merkezi’nde hazırlanan kolileri yerinde inceleyen İmamoğlu, İstanbul gibi 16 milyonluk bir kentte, en organize, en hassas, en vicdanlı davranacak kurumların başında İBB’nin geldiğini vurguladı.

İBB, ANAYASA’NIN ÖNGÖRDÜĞÜ ŞEKLİYLE, DEVLETİN TA KENDİSİDİR

“Bugün Cuma günü. Mübarek bir gündeyiz. Her birimiz, elbette birbirimiz için dua ediyoruz” diyen İmamoğlu, “Tüm inancımla şunu söyleyebilirim ki; -kimin ne dediği beni ilgilendirmiyor- İBB, Anayasa’nın öngördüğü şekliyle, devletin ta kendisidir. Devlet eliyle, insanlarına katkı sunma konusunda kimsenin fetvasına ihtiyacı da yoktur. İBB, 16 milyon insanın kurumu. Bu zor günlerde, inancımıza da insanlığa da vicdana da ahlaka da en uygun şekilde, alan elin veren eli görmediği bir biçimde, sizin o vicdanınız, o sıcacık eliniz olacak” şeklinde konuştu.

“DAYANIŞMA GÜNLERİNDEYİZ”

Koronavirüs salgınının tüm dünya ile birlikte Türkiye ve İstanbul’u test ettiğini belirten İmamoğlu, yaşadığımız zamanları, “dayanışma günü” olarak niteledi. Dayanışma kolilerini hazırlayan İBB çalışanlarının 2 türlü çalışma yaptıklarını kaydeden İmamoğlu, “Gördüğünüz gibi tüm vatandaşlardan, kurumlardan bize gelen bağışlar kolileniyor. Arkadaşlarım, bütün hijyen hazırlıklarını ona göre yaptılar, tulumundan maskesine kadar. Gelen yardımlara göre tasnifleri yapılarak paketlenmesi sağlanıyor. Yeni başvuran, bizden yardım isteyen vatandaşlarımızın sayısı, neredeyse 100 bine doğru koşuyor. Bu 100 binlerce insanın günübirlik işinden olması ve işsiz kalması en büyük etken.” dedi.

BAĞIŞLARI İNSANLARIMIZA ULAŞTIRACAĞIMIZ YARDIMLAR DEVAM EDECEK

İBB Başkanı İmamoğlu, “İBB olarak bize yapılan başvurular üzerinden insanlarımıza kolilerimizi hazırlayıp destek olmaya devam ediyoruz. Kolimiz, daha donanımlı bir koliye dönüştü. Burada temel duruşumuz şu: 4 kişilik ailenin 15 günlük ihtiyacına katkı sunabilmek. Bağışları insanlarımıza ulaştıracağımız bu yardımlar devam edecek.” Diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ