logo

AK Partili Mustafa Şentop, Yeniden TBMM Başkanı

AK Partili Mustafa Şentop, Yeniden TBMM Başkanı

27. Dönem ikinci devre başkanlık seçimi için toplanan TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop tekrar TBMM Başkanı seçildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Halen TBMM Başkanlığı görevini yürüten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, TBMM Genel Kurulundaki üçüncü tur oylamada, 328 oy alarak yeniden TBMM Başkanı seçildi.

ÜÇÜNCÜ TUR OYLAMAYA 557 MİLLETVEKİLİ KATILDI

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 328, CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç 134, HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu 51, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 37 oy aldı. 7 oy geçersiz sayıldı.

328 OY ALARAK, YENİ TBMM BAŞKANI SEÇİLDİ

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda, Mustafa Şentop, üçüncü tur oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu olan 301’in üzerinde 328 oy alarak, yeni TBMM Başkanı seçildi.

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP’TAN TEŞEKKÜR

Yapılan 3. Tur oylama sonucunda yeniden  başkanlığa seçilen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Yüce Meclisin ve kıymetli milletvekillerinin destek ve takdiriyle seçildiğim bu şerefli görevi yürütürken, bu vazifeyi üstlendiğim süre zarfında, Türkiye’nin ali menfaatlerini, milletimizin hukukunu, sivil siyasetin ve demokrasimizin sıhhatini, yüce Meclisimizin izzet ve itibarını korumak için bütün gücümle çalışacağım ve uygulamalarım daima azami bir dikkatle bu istikamette olacaktır.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ