logo

Hülya Sezgin’den Pandemide Peşpeşe İki Uluslararası Resim Çalıştayı

Hülya Sezgin’den Pandemide Peşpeşe İki Uluslararası Resim Çalıştayı

Ressam Hülya Sezgin küratorlüğünde Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi ve Çankaya İKMB MTAL Uygulama otelinde Uluslararası Resim Çalıştayı düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ard arda Çankırı ve Ankara’da iki uluslar arası resim çalıştayının küratorlüğün yapan ressam ve yazar Hülya Sezgin, yapılan çalışmalar ile ilgili;  “memleketimizi tanıyacak ve tanıtacağız, sonra da tuvale aktaracağız” dedi.

Hülya Sezgin’den pandemide peşpeşe ikinci uluslararası resim çalıştayı.

Ressam Hülya Sezgin küratorlüğünü yaptığı Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar lisesi ikinci uluslararası resim çalıştayının hemen ardından yine bir devlet okulunda Çankaya İKMB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Uygulama otelinde Uluslararası Resim Çalıştayı düzenledi.

Ard arda Çankırı ve Ankara’da uluslar arası düzeyde düzenlenen ve küratorlüğü ressam yazar Hülya Sezgin tarafından yapılan resim çalıştayına Macaristan, Gürcistan, Bulgaristan ve Türkiye olmak üzere 4 ülkeden 11 sanatçı katıldı.

“MEMLEKETİMİZİ TANIYACAK VE TANITACAĞIZ, TUVALE AKTARACAĞIZ”

Çankırı ve Ankara’da uluslar arası düzeyde düzenlenen resim çalıştayının küratorlüğünü yapan ressam yazar Hülya Sezgin “memleketimizi tanıyacak ve tanıtacağız, sonra da tuvale aktaracağız” dediği açıklamasında; “Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar lisesi ikinci uluslararası resim çalıştayımızın hemen ardından yine bir devlet okulunda Çankaya İKMB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Uygulama otelinde Uluslararası Resim Çalıştayımız başladı. Macaristan, Gürcistan, Bulgaristan ve Türkiye olmak üzere toplam dört ülkeden 11 sanatçı arkadaşımla otelimize yerleştik. Yabancı arkadaşlarım zaten Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar lisesi çalıştayımıza da katılmıştı. Oradan Ankara’ya geçiverdik. Bizi sanat dolu bir sekiz gün daha bekliyor. Gezeceğiz, memleketimizi tanıyacak ve tanıtacağız, sonra da tuvale aktaracağız… Ayrıca çalıştayımızın asıl amacı olan öğrencilerimiz ile buluşacağız, canlı çalışırken bizi izleyecek ve sorular soracaklar. Belki rol model olacak, sanatı aşılayacağız. Yapılan birbirinden değerli eserlerimizi yapılacak sergi sonrası otelimize armağan edeceğiz. Hem otelimizin duvarlarını süsleyecek, hem de gelecekteki öğrencilere gerçek eser olarak bilgi verecek. İlk gezeceğimiz yer Beypazarı… Yıllar önce orada festivalde sergi açmıştım… Tarihi evleri, konakları gezecek, yöresel lezzetleri tadacağız. Sonra otelimizdeki atölyemizde çalışmaya başlayacağız. Bu devlet meslek liselerinde bir ilk. Bir sosyal projeye niteliğinde olan çalıştayın küratorü olarak birincisini Çankırı, ikincisini ise başkentimiz Ankara’da yapmaktan gurur duyuyorum. Umarım diğer okullara örnek olur.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ