logo

Erdoğan, ‘Elektrik Faturasından TRT ve Fon Kesintisi Kaldırılacak’

Erdoğan, ‘Elektrik Faturasından TRT ve Fon Kesintisi Kaldırılacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada elektrik faturalarında TRT payı ve enerji fonu kesintisinin kaldırılacağını açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Elektrikte önümüzdeki yıl TRT payı ile enerji fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldık” dedi.

Elektrik faturalarının son dönemde iyice zamlanması ve enerji fiyatlarındaki artışın enflasyona doğrudan yansıması nedeniyle faturalara ek bir yük getiren bu paylar bundan sonra alınmayacak.

Yüzde 1’i TRT Payı olan bir elektrik faturasının yüzde 0.35’i de Enerji Fonu’na ayrılır. Bu açıklama uygulanmaya başlarsa 2 kalem ile 100 TL’lik bir faturada 1 TL 35 kuruşluk kesinti artık yapılmayacak.

2019 yılında TRT, bandrol gelirleri hariç tüm hanelerdeki elektrik faturalarından 1 milyar TL kasasına girdi. Vatandaşlar faturalarındaki yüzde 1’lik ek kesinti ile 1 yılda TRT’ye 1 milyar lira kaynak sağlamıştı. 37 milyon mesken elektrik abonesi olan Türkiye’de, ortalama tüketicinin bir yıllık  faturalarından 29 TL kaynak TRT’ye aktarılıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ