logo

‘Dünyanın En İyi Yarışı’ İBB Spor İstanbul’la Bu Yıl da İstanbul’da

‘Dünyanın En İyi Yarışı’ İBB Spor İstanbul’la Bu Yıl da İstanbul’da

Geçtiğimiz yılın en iyi yarışı olarak gösterilen İBB iştiraki SPOR İSTANBUL’un düzenlediği N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl da nefes kesen rekabete sahne olacak.

Dünya Atletizm Birliği’nin geçtiğimiz yılın en iyi yarışı olarak gösterdiği N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl da nefes kesen rekabete sahne olacak. İBB iştiraki SPOR İSTANBUL’un düzenlediği organizasyonda 45 ülkeden 8 bin sporcu parkura çıkacak. Dünyanın en iyi elit atletleriyle birlikte koşmak isteyenler için kayıtlar 1 Mart 2022’ye kadar devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki SPOR İSTANBUL tarafından düzenlenen N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, Tarihi Yarımada’nın büyüleyici atmosferinde 17. kez start alacak. 21K ve 10K olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek yarışta, paten yarışları da yapılacak. Suriçi’nde gerçekleşecek yarı maraton, 27 Mart 2022 Pazar günü koşulacak. Dünyanın en iyileriyle birlikte koşmak isteyenler için N Kolay 17. İstanbul Yarı Maratonu’nun kayıtları 1 Mart 2022 Salı günü sona erecek. Kayıt işlemleri, istanbulyarimaratonu.com adresinden kayıtlar kapanana kadar devam edecek.

2021’DE DÜNYANIN EN HIZLISI

Dünya Atletizm Birliği’nin (World Athletics), ‘2021 Yol Yarışları Değerlendirme Listesi’nde en yüksek puanı alarak ilk sıraya yerleşen N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, rakım farkı bulunmayan parkurda koşuluyor. Bu özel parkur, her koşucuya en hızlı yarı maraton derecesini yapma olanağı tanıyor. Suriçi’nin eşsiz manzarasında koşulacak Elite Label kategorideki yarış, 8 bin yıllık tarihi dokuya sahip güzergahıyla katılımcılara benzersiz deneyimler sunuyor.

HER ADIMI TARİH DOLU

Tarihi Yarımada’da düzenlenecek organizasyon, Yenikapı Etkinlik Alanı’nda başlayıp, yine aynı noktada sona erecek. Yenikapı’dan Eminönü istikametine doğru sahil yolu boyunca devam eden parkurda sporcular, Galata Köprüsü’nü geçerek köprü sonundaki ışıklardan dönüş yapacak. Dönüşün ardından Eminönü, Cibali sahil hattını takip edecek koşucular, Haliç Köprüsü’ne kadar ilerleyecek. Köprüden bir kez daha geri dönüş yapan parkur, ters istikamette aynı hattı takip ederek başladığı yerde son bulacak.

DÜNYA REKORU KIRILDI

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen N Kolay 16. İstanbul Yarı Maratonu rekorlara sahne oldu. Kenyalı kadın atlet Ruth Chepngetich, 1:04:02’lik derecesiyle Kadınlar Dünya Yarı Maratonu rekorunu İstanbul’da kırdı. Kenyalı erkek atlet Kibiwott Kandie ise 59:35 ile İstanbul Yarı Maratonu parkur rekorunu 15 saniye geliştirdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ