logo

Ukrayna – Rusya Savaşında Saldırılar Tüm Şiddetiyle Sürüyor

Ukrayna – Rusya Savaşında Saldırılar Tüm Şiddetiyle Sürüyor

Ukrayna – Rusya savaşının 11. gününde saldırılar tüm şiddetiyle sürerken ülkeden kaçmak isteyen binlerce insan sınırlara ulaşmak için tren istasyonlarını doldurdu.

Ukrayna – Rusya savaşının 11. gününde saldırılar tüm şiddetiyle sürüyor.

Rus ordusuna ait 64 kilometrelik konvoyun Kiev sınırlarına kadar geldiği ve başkentin şehir savunmasına hazırlandığı öğrenilirken; iki ülke heyetleri yarın 3. kez görüşecek.

UkraynaRusya savaşının 11. gününde saldırılar tüm şiddetiyle sürerken ülkeden kaçmak isteyen binlerce insan tren istasyonlarını doldurdu.

Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgali ile başlayan savaşta 11. güne girildi. Günlerdir birçok kent bombalandı, saldırılarda yüzlerce sivil ve asker hayatını kaybetti. İki ülke yetkilileri önceki gün gerçekleştirdikleri 2. müzakere kapsamında sivillerin tahliye edildiği bölgelerde barış koridoru oluşturulması için anlaşmaya vardı.

Dün ilan edilen geçici ateşkes Rus bombardımanı devam ettiği için gerçekleştirilemedi. Dün akşam ise iki ülke heyetlerinin pazartesi günü üçüncü kez müzakere masasına oturmasına karar verildi.

UKRAYNA: 11 BİNDEN FAZLA RUS ASKERİNİ ÖLDÜRDÜK

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna ile Rusya arasında 24 Şubat – 6 Mart arasındaki savaşta karşı tarafın kayıp verilerinin güncellendiği bildirildi. Açıklamada, 11 binden fazla Rus askerinin hayatını kaybettiği, 44 uçak, 48 helikopter, 285 tank, 985 zırhlı araç, 109 topçu sistemi, 447 araç, 60 yakıt tankı ve 4 insansız hava aracının etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

PAZARTESİ GÜNÜ MÜZAKERE MASASINA OTURACAKLAR

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken iki ülke arasında 28 Şubat’tan bu yana süren barış görüşmeleri yapılıyor. 3 Mart’ta yapılan 2. tur görüşmelerinin ardından heyetler 3. tur için mutabakat sağlamış ancak net tarih belirlememişti. Bu çerçevede taraflar 3. turu pazartesi günü gerçekleştirecek. Görüşmenin yapılacağı yer ise Belarus’un Brest kenti olarak

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ