logo

Çankırı ILGAZ İlçesi Yeni ‘Ilgaz Kent Meydanı’na Kavuşuyor

Çankırı ILGAZ İlçesi Yeni ‘Ilgaz Kent Meydanı’na Kavuşuyor

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ün girişimleriyle başlanan, 40 milyon TL toplam bedelli “Ilgaz Kent Meydanı Projesi”nin yapımı için çalışmalar son aşamaya geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Başkan Mehmed Öztürk’ün girişimleriyle Ilgaz Belediyesi tarafından projelendirilen “Ilgaz Kent Meydanı”nın yapımına kısa süre içinde başlanıyor.

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ün girişimleriyle hayat bulan ve toplam bedeli 40 milyon TL olan “Ilgaz Kent Meydanı” Projesinin yapımı için çalışmalar durmadan sürüyor.

MÜLKİYTİ ILGAZ BELEDİYESİ’NE AİT BİNALAR YIKILIYOR

Ilgaz Çarşı içerisinde faaliyetlerine devam eden Ilgaz Belediyesine ait hizmet binasının yıkımıyla başlayacak projeye, bina arkasında bulunan ve yine mülkiyeti Ilgaz Belediyesi’ne ait kahvehane ile 7 adet bina ve 30’a yakın bağımsız bölümün yıkılmasıyla devam edilecek.

KENT MERYDANI, TOPLANMA ALANI, YERALTI OTOPARKI

“Ilgaz Kent Meydanı” Projesinin yapımı tamamlandığında bir taraftan Ilgaz İlçe Merkezi çağdaş kent meydanı görünüm kazanacak. Diğer taraftan ilçede da olası afet durumları için bir toplanma alanı kurulmuş olacak. Ayrıca meydanın alt tarafında iki katlı yeraltı otoparkı tesis edileceğinden ilçe merkezindeki parklanma ve trafik sorunu da çözüme kavuşturulacak.

BELEDİYE ESKİ ZİRAAT BANKASI BİNASINA TALINACAK

Kent Meydanı proje çalışmaları sırasında Ilgaz Belediyesi hizmet binasının geçici olarak taşınması amacıyla, mülkiyeti 2020 yılında Ilgaz Belediyesi’ne kazandırılan Ziraat Bankası’na ait eski binanın tadilatına da devam diliyor. Ziraat Bankası’na ait eski binanın tadilatının tamamlanması ile belediye birimleri geçici olarak Ilgaz Belediyesi hizmet binası olarak işlev görecek binaya taşınacak.

ILGAZ KENT MEYDANI, ILGAZ’IMIZIN DOKUSUYLA BÜTÜNLEŞECEK

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk tarafından “Ilgaz Kent Meydan Projesi”nin yapımı ile ilgili açıklamada şu ayrıntılar yer aldı:

“Ilgaz Kent Meydanı” çalışmaları ile ilgili konuşan Belediye Başkanımız Mehmed Öztürk: “Şehrimizin vizyonu olacak önemli bir projeyi Ilgaz’ımıza kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Birçok alanda ilçemize hizmet verecek Ilgaz Kent Meydanı projemizi 5500 Metrekare meydan alanı, 350 araç kapasiteli iki katlı yeraltı otoparkı, sosyal yaşamı destekleyecek üniteleri ile vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği bir alan haline getireceğiz.

Platform şeklinde yapılacak olan meydan düzenlemesi ile tören alanı ve yeşil alanlar oluşturarak, meydan alanına oturma grupları yerleştireceğiz. Yapacağımız yeni Belediye hizmet binamız ile geleneksel el sanatlarına ait küçük işyerleri ve gezinti alanlarının da ekleneceği projemiz ilçemize modern bir görünüm kazandıracak. İlçemizin vitrini ve kimliği olmasını hedeflediğimiz ILGAZ KENT MEYDANI, Ilgaz’ımızın dokusuyla adeta bütünleşecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ