logo

İSKİ İstanbul’un İki Yakasına Hizmet Edecek Projeyi Tamamladı

İSKİ İstanbul’un İki Yakasına Hizmet Edecek Projeyi Tamamladı

İSKİ tarafından yapımı tamamlanan Ömerli Dudullu Ek İçme Suyu İsale Hattı ve Su Dağıtım Sistemi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı törenle açıldı.

İBB‘nin bağlı kuruluşu İSKİ, İstanbulluların su kesintisi yaşamaması için başlattığı alt yapı yatırımını tamamladı.

Dudullu ve Ömerli arasında yaklaşık 15 kilometre uzunluğundaki yeni içme suyu iletim hattı, düzenlenen törenle hizmete başladı. Şehrin iki yakasındaki 8 ilçeye su sağlayan projenin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; İstanbul’un lehine, akla, bilime uygun projeler hayata geçirdiklerini söyledi. Güncel tutarı 875 milyon TL’ye tamamlanan projenin 4,5 buçuk milyon İstanbulluya su nakli sağlayacağını belirten İmamoğlu, “Sancaktepe, Ümraniye, Ataşehir, Kadıköy, Üsküdar, Fatih, Zeytinburnu, Bahçelievler ilçelerine su naklini kolaylaştıracak projeyi hizmete açıyoruz. Arıza olduğunda kesintinin olmaması için çok önemli bir baypas hattı gibi kullanılacak önemli bir hattı hayata geçirdik” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, yapımı tamamlanan Ömerli-Dudullu Ek İçme Suyu İsale Hattı ve Su Dağıtım Sistemi’nin açılışına katıldı. Sancaktepe, Ümraniye, Ataşehir, Kadıköy, Üsküdar, Fatih, Zeytinburnu ve Bahçelievler ilçelerindeki arıza ve bakımlarda yaşanan sorunları ortadan kaldıracak isale hattının resmi açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 Günde 150 Proje” maratonunda her biri İstanbul’un lehine akıl ve bilimsel tabanda geliştirilen projeleri hayata geçirildiği söyledi. Süreci iyi analiz edilmiş, maliyetleri ve finansmanından ihalesine ve sürecin sonraki takibi, denetimi ve sona erdirilişiyle beraber bütüncül bir biçimde şehrin sorunlarını ele aldıklarını belirten İmamoğlu, “Süreç başlangıçlarında vatandaşlarımızın taleplerini alıyoruz. Sosyal faydayı maksimum gözeten ve doğru yatırım anlamında da hareket eden bir anlayışla yol yürüyoruz. Günü kurtarma odaklı değil. İçerisinde seçime endeksli bir hareket yapalım kaygısı yok. Gözünü boyayalım anlayışı da yok. Artı devamlılık kaidesi içerisinde görev kime nasip olursa olsun başlangıcından bitimine yani bir sonraki, bayrak devredeceğimiz ana kadar süreci mutlak şeffaf bir biçimde yönetiyoruz. Muamma, bilinmez hiçbir tarafı olmayan anlayışla yürütüyoruz. Bir proje kavramına böyle bakıyoruz. Dolayısıyla bugün yaptığımız açılış tam da böyle bir hizmetin tarifi” dedi.

İSKİ GENEL MÜDÜRÜ DR. ŞAFAK BAŞA: YATIRIMLARIMIZIN GÜNCEL TUTARI 875 MİLYON LİRA

Projenin İstanbul’a kazandıracağı faydalara ve hayata geçen projelere konuşmasında yer veren İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, “Sancaktepe, Ümraniye, Ataşehir, Kadıköy, Üsküdar, Fatih, Zeytinburnu ve Bahçelievler İlçelerimize su sağlayan Dudullu İçme Suyu Depoları ile Ömerli İçme Suyu Arıtma Tesisleri arasında hizmet veren iki adet 2 bin 200 mm çapında çelik boru isale hattı, bakım ve arıza durumlarında hizmet ettiği bölgelerin uzun süre susuz kalmasına yol açabilmekteydi. Meydana gelmesi muhtemel risklerin ortadan kalkması ve bu bölgelerde yaşayan İstanbulluların susuzluk sıkıntısı çekmemesi amacıyla bu iki isale hattına ilave Ömerli İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden başlayarak Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe ve Ümraniye İlçelerinden geçen yaklaşık 15 km uzunluğunda, 2,5 m çapında çelik isale hattı imalatı gerçekleştirdik. Bu yeni hattın hizmete girmesiyle hattın kapasitesi 650 bin metreküp/gün daha artarak 1 milyon 550 bin metreküp/güne çıkacaktır. Tamamladığımız bu imalatların güncel tutarı ise 875 Milyon TL’dir” şeklinde konuştu.

İSKİ’nin 2019’dan bugüne gerçekleştirmiş olduğu ve devam eden içmesuyu yatırımlarına da değinen Dr. Şafak Başa, “İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesinden bugüne tam 633 kilometre içme suyu hattı inşa ettik. Tabii ki, söz konusu İstanbul olunca sadece bununla da yetinmedik. Günde 500 bin metreküp kapasiteli Ömerli Emirli 2. Kademe İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni tamamladık. Yine Silivri Konmodüler İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni 1 yıl gibi kısa bir sürede hizmete aldık. Devam eden işlerimiz kapsamında ise; Şile’de özellikle yaz aylarında yaşanan su stresini bitirecek Şile İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni tamamlayarak önümüzdeki hafta açılışını gerçekleştireceğiz. Arnavutköy Bölgesi’ne hizmet verecek Terkos ve Taşoluk İçme Suyu Arıtma Tesislerinin inşaat çalışmalarını sürdürüyoruz. Yine Avrupa Yakası’nın artan su ihtiyacını karşılamak için 36 kilometrelik Terkos-İkitelli İsale Hattı’nda sona yaklaştık. İSKİ’nin en büyük içme suyu yatırımı olan ve Melen suyunu Avrupa Yakası’nın en uç noktalarına kadar ulaştıracak Kağıthane- Bahçelievler-Sefaköy İçme Suyu Tünelleri’nin çalışmalarına da hızla devam ediyoruz. Melen Sistemi’ne eklediğimiz yeni pompalar ile günlük kapasiteyi 735 bin metreküp arttırıyoruz. Böylece kış aylarında depolanamayan yağış fazlası suları da sisteme almış olacağız” diye konuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ