logo

KHAS, ‘Sürdürülebilirlik ve Hukuk Konferansı’

KHAS, ‘Sürdürülebilirlik ve Hukuk Konferansı’

Rona Serozan Karşılaştırmalı Hukuk Araştırmaları Vakfı’nın açılış konferansı Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ev sahipliğinde KHAS Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Rona Serozan’ın (1942-2018) anısını onurlandırmak adına başlatılan konferans serisinin ilki “Sürdürülebilirlik ve Hukuk” başlığını taşıyordu.

RONA SEROZAN KARŞILAŞTIRMALI HUKUK ARAŞTIRMALARI VAKFI AÇILIŞ KONFERANSI

Rona Serozan Karşılaştırmalı Hukuk Araştırmaları Vakfı’nın açılış konferansı Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ev sahipliğinde 26 Ekim Çarşamba günü üniversitemizin Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Medeni Hukuk alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olan ve sayısız öğrenci yetiştiren Prof. Dr. Rona Serozan’ın (1942-2018) anısını onurlandırmak adına başlatılan konferans serisinin ilki “Sürdürülebilirlik ve Hukuk” başlığını taşıyordu.

Konferansın açılış konuşmalarından ilkini, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz yaptı. Bilim ve teknolojinin baş döndüren bir hızla değiştirdiği dünyamızda en zor zamanların bilim insanları ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliği sayesinde aşılacağını söyleyen Prof. Durukanoğlu Feyiz, Rona Serozan Karşılaştırmalı Hukuk Araştırmaları Vakfı ile üniversitemizin bu alanda pek çok ortak çalışma gerçekleştireceğini belirtti.

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve Vakfın Mütevelli Heyeti Üyelerinden olan Prof. Dr. Başak Baysal, konuşmasında kendisinin de öğrencisi olma şansını yakaladığı Prof. Serozan’ın akademisyenler için kullandığı “insantıraş” benzetmesine atıfta bulunarak, akademisyenlerin sadece bilimsel değil, aynı zamanda kültürel kimliğin şekillendirilmesindeki rolüne dikkat çekti.

Vakıf Başkanı Av. Fuat Topdemir ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim M. Atamer de hem vakfın Prof. Serozan’ın vasiyeti üzerine kuruluş sürecini hem de kendi öğrencilik dönemlerinden anekdotları katılımcılarla paylaştılar.

“Sürdürülebilirlik ve Hukuk” temasıyla gerçekleştirilen konferans üç oturumdan oluştu. İlk oturumunun başkanlığını Prof. Dr. Cemal Bâli Akal (Kadir Has Üniversitesi) üstlenirken Prof. Dr. Erinç Yeldan (Kadir Has Üniversitesi) ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı (İstanbul Bilgi Üniversitesi) tebliğlerini sundu.

Başkanlığını Prof. Dr. İlhan Helvacı’nın (İstanbul Üniversitesi) üstlendiği ikinci oturumun konuşmacıları, Prof. Dr. Başak Baysal (Kadir Has Üniversitesi), Prof. Dr. Yeşim M. Atamer (Zürich Üniversitesi) ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Şahin (Bahçeşehir Üniversitesi) oldu.

Son oturuma Prof. Dr. İlkay Engin (İstanbul Üniversitesi) başkanlık ederken, Doç. Dr. Nilay Arat (Kadir Has Üniversitesi), Doç. Dr. Meltem İneli Ciğer (Süleyman Demirel Üniversitesi) ve Dr. Öğr. Üyesi Özge Varış (Kırklareli Üniversitesi) konuşmacı olarak yer aldılar.

Sürdürülebilirlik ve Hukuk Konferansı detayları için:

Rona Serozan Karşılaştırmalı Hukuk Araştırmaları Vakfı https://law.khas.edu.tr/

Rona Serozan Karşılaştırmalı Hukuk Araştırmaları Vakfı
https://ronaserozanvakfi.org/

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ