logo

Grup Abdal Halk Müziğine Getirdiği Farklı Yorumla Ankara’da

Grup Abdal Halk Müziğine Getirdiği Farklı Yorumla Ankara’da

Halk müziğinin başarılı ve sevilen grupları arasında yer alan Grup Abdal, 15 Mart Çarşamba günü özel performansla Ankara MEB Şura Salonu’nda sahne alacak.

Halk müziğinin başarılı ve sevilen grupları arasında yer alan Grup Abdal, 15 Mart Çarşamba günü Ankara MEB Şura Salonu’nda sahne alacak. Bu özel performansın biletleri Türkiye’nin lider etkinlik biletleme platformu Biletinal’da.

Yaptıkları müzik türünü yeni bir müzikal varoluş çabası ve arayışı olarak nitelendiren Grup Abdal, 15 Mart Çarşamba günü MEB Şura Salonu’nda Ankaralı sevenleriyle buluşacak. Dinleyenlere özgün müzik ziyafeti çekecek konserin biletleri Türkiye’nin teknoloji odaklı kültür, sanat, spor ve eğlence platformu Biletinial’da.

İlk olarak sosyal medya aracılığıyla internet ortamında müzik serüvenlerine başlamış olan Grup Abdal, dinleyicilerinin beğeni ve görüşlerini de dikkate alarak ilk albümünü 2012’nin ocak ayında müzik piyasasına sundu.

2013’ün mart ayında ikinci albümleri “Ozanca”yı yayımlayan grup, o günden bu zamana geniş dinleyici kitlesine ulaştı. Türküleri Batı’nın müzik yapısı içinde eritmeden Batı’ya ait müzikal değerlerden faydalanan grup, Anadolu türkülerinin biçimi ve kültürünü bozmadan günümüze taşıyor.

ENSTRÜMANLARI KULLANIŞ BİÇİMİYLE FARKLILAŞIYORLAR

Yönünü geleneksel halk müziğine çevirmiş ve kendine has bir tını oluşturmak üzere müzikal yolculuğa başlamış bir topluluk olan Grup Abdal’ı farklı kılan yan, yorum ve enstrümanları kullanış biçiminde ortaya çıkıyor. Türküleri icra ederken komalı perdenin gitara ve çarangoya eklenmesiyle ortaya çıkan farklı tınılarla özgünleşen grup, gitar ve çarangoya bağlamanın özelliklerini kazandırabiliyor. Santur, akordeon, kontrbas, klasik kemençe, keman, klarnet, bağlama ve perküsyon da grubun çalışmalarına renk katan diğer enstrümanlar arasında.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ