logo

İmamoğlu, ‘İstanbul’daki Afet Milletçe Bize Diz Çöktürebilir’

İmamoğlu, ‘İstanbul’daki Afet Milletçe Bize Diz Çöktürebilir’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte deprem felaketini yaşayan Hatay’ı ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, ülke olarak, can ve mal kaybı bakımından ağır bir fatura ile karşı karşıya kalındığını kaydetti.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, ülke olarak, can ve mal kaybı bakımından ağır bir fatura ile karşı karşıya kalındığının altını çizen İmamoğlu, “Deprem coğrafyasındayız. Malumunuz İstanbul, belki en çok konuşulan noktalardan bir tanesi. Hatta birincisi. Sizinle yaptığımız bir telefon konuşmasında, ‘Aman Başkanım, İstanbul deprem meselesi, bizim milli egemenlik sorunumuz’ demiştiniz. Gerçekten öyle. Biz, sağlıklı bir biçimde süreci hazırlayamazsak İstanbul’daki afetin yaratabileceği tahribat, milletçe bize diz çöktürebilir. Bu kadar acı bir tarif yapabiliyoruz. O bakımdan, göreve geldiğimiz ilk andan itibaren, depremle ilgili süreci konuşmaya, bu konuda hassasiyet göstererek hazırlık yapmaya gayret ettik. Etmeye de devam ediyoruz. Örneğin; yaşadığımız bu bölgedeki depremlerin hemen öncesinde, aralık-ocak ayında dahi, İBB Meclisi’ne, kentsel dönüşümü hızlandırmak adına sunduğumuz çok önemli, çok kritik önerilerimiz vardı. Hatta bir tanesi de o zaman reddedilmişti. Şimdi bir kez daha görüşülmek üzere süreci yoğun bir biçimde takip ediyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ