logo

Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu Deprem Bölgesi Hatay’da

Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu Deprem Bölgesi Hatay’da

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem felaketini yaşayan Hatay’ı ziyaret ederek açıklamalarda bulundular.

Türkiye’nin çok büyük bir afet yaşadığına dikkat çeken Meral Akşener, “Ama iktidar eliyle, bu ucube sistemin getirdiği bir sonuç olarak da asrın felaketine dönüşmüştür. Afet Allah’tan gelmedir; doğru. Ama onun tedbirini almak iktidardadır, bu ülkeyi yönetenlerdedir” dedi.

Olası İstanbul depreminin de aynı tedbirsizlik ve ciddiyetsizlikle karşılanması durumunda Türkiye’nin beka sorununun tavan yapacağı uyarısında bulunan Akşener, yaşanan felaketten dersler çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

İLK ETAPTA,  2000 KİŞİNİN KONAKLAYACAĞI MAHALLE KURACAĞIZ

AFAD tarafından deprem sonrasında eşleştirildikleri Hatay’da barınma sorununa odaklandıklarını aktaran Ekrem İmamoğlu da “Hatay Büyükşehir Belediyemizle, Hatay’ın yeni kentleşme sürecine dönük koordinasyonunda hizmet sunmayı planladık. İlk etapta, yaklaşık 2000 kişinin konaklayacağı mahalleleri kuracağız. Bunun örnek olmasını istiyoruz. Geçici konutlarımızı yoğun bir biçimde üretip, kalıcı konutlarımızı ve kalıcı yaşam alanlarımızı gerçekten bu coğrafyanın belki yüzlerce yıl varlığını en güçlü şekilde koruyacak bir mekanizmaya dönüştürmemiz şart. Şu an en yoğunlaştığımız mesele budur” bilgilerini paylaştı.

AKŞENER VE İMAMOĞLU FELAKETİ YAŞAYAN HATAY’I ZİYARET ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem felaketini tüm boyutlarıyla yaşayan Hatay’ı ziyaret etti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Ümit Dikbayır, Ünzile Yüksel, Burak Akburak, Ümit Özyayla, Bilge Yılmaz ve Metanet Çulhaoğlu ile İYİ Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da Hatay ziyaretinde, Akşener ve İmamoğlu’na eşlik etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından karşılanan, Akşener ve İmamoğlu, İBB’nin Antakya’daki Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

AKŞENER: “TÜRKİYE ‘BEKA’ KELİMESİ ÜZERİNDEN SEÇİM YAPTI BU ÜLKEDE”

Hatay’ın ardından, depremden etkilenen diğer şehirleri de ziyaret edeceğini belirten Akşener, “İki belediye başkanımızdan, Sayın İmamoğlu ve Sayın Lütfü Savaş’tan dinlediklerimiz, epeyce bir mesafe alındığını gösteriyor. İçimize su serpti. Bu işin iyi yanı. Ama Sayın İmamoğlu, İstanbul depreminden bahsetti. Ve kendisine söylediğim sözü hatırlattı. Doğrudur. Türkiye ‘beka’ kelimesi üzerinden seçim yaptı bu ülkede. Türkiye, beka kavramı üzerinden birbirini suçladı bu ülkede. Sanki Türkiye’yi bir taraf satacakmış, bir tarafta sattırmıyormuş gibi -bu satma kelimesini özel olarak kullanıyorum- yani bir taraf hain, bir tarafta o hainliğe karşı çıkarmış gibi lanse edildi. Bunun propagandası yapıldı. Birbirimize düşürüldük. Ve bir taraf, bir tarafa ‘hain’ diye baktı. Ama bugün yaşadığımız, içinde bulunduğumuz deprem gösterdi ki, asıl Türkiye’nin bekasıyla ilgili sorunlarımız, iş bilmemekten kaynaklanan hatalar, kusurlar sonucunda ortaya çıkan acılar” dedi.

“BU UCUBE SİSTEMİN GETİRDİĞİ BİR SONUÇ OLARAK ASRIN FELAKETİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR”

Türkiye’nin çok büyük bir afet yaşadığına dikkat çeken Akşener, şöyle konuştu:

“Ama iktidar eliyle, bu ucube sistemin getirdiği bir sonuç olarak da asrın felaketine dönüşmüştür. Afet Allah’tan gelmedir; doğru. Ama onun tedbirini almak iktidardadır, bu ülkeyi yönetenlerdedir. Dolayısıyla bu tedbirlerin olmaması, beceriksizliğin tavan yapması, Türkiye’nin tüm kurumlarının içinin boşaltılmış olması ve devletin memuru, devletin bürokratı olması gerekenler, yani bu iktidar eliyle iktidarın il başkanı, ilçe başkanı gibi çalışmaya zorlanmaları sonucunda, devlet dediğimiz kavramın içindeki ciddiyetin ortadan kalkması, ciddiyetin ortadan kalkmasıyla doğal olarak liyakatsizliğin gündemde olması, ‘benden, senden’ denilen bir bakış açısıyla, liyakat sahibi insanlar yerine, ‘Acaba bana ne kadar sadık, ne kadar benim’ sorusunun cevabının karşılığı olan insanların tercih edilmesi neticesinde, bu deprem sonrasında yaşananların tamamen bir beceriksizlik ürünü olarak, bir sonucu olarak ortaya çıktı.”

HATAY’DAKİ İBB ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Geçtiğimiz günlerde bir seferberlik planı açıkladıklarını hatırlatan İmamoğlu, “Bu seferberlik planı dahilinde, eylem planımızı sürdürüyoruz. Ama bugün konumuz Hatay ve diğer şehirlerimiz. Hatay’da, AFAD’ın ilk gün itibarıyla İstanbul’u Hatay’la eşleştirmesinden ötürü, biz bütün lojistik gücümüzle, diğer bölgelere de katkı sunmaya gayret ettik, ama esas olarak Hatay’da konumlanmayı doğru bulduk. Çünkü AFAD’ın çatı kurum olarak tariflediği şablona uygun hareket etme gayreti içerisinde olduk” diye konuştu. Hatay’daki çalışmaları Başkan Savaş’ın koordinasyonuyla yürüttüklerinin altını çizen İmamoğlu, İBB ekiplerinin kentteki varlığıyla ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Türkiye’nin her yerinden farklı partilere mensup büyükşehir, il ve ilçe başkanlarının da sürece katkı sunduğuna dikkat çeken İmamoğlu, depremzedelerin değişen ihtiyaçları doğrultusunda personel ve ekipman sayısında düzenlemelere gittikleri bilgisini paylaştı. İmamoğlu, İSKİ ve İGDAŞ gibi İBB kurumlarının da Hatay ve ilçelerinde, uzmanlık alanları ilgili alt yapı çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ